onsdag 12 juni 2013

Sy-inspiration

Den senaste tiden har jag via Pinterest och olika bloggar fått en massa inspiration att börja med olika små sy-projekt. Jag är inte så jätte bra på att sy, ännu, men jag gillar det och har en helt ok bra symaskin hemma i skåpet. Efter en tur till tygbutik så tänker jag nog ta och sätta igång med ett par projekt. Jag tror jag börjar i lättare ändan med t.ex. filtar, mössor och dregglisar. På nätet finns det hur mycket mönster, instruktioner och inspiration som helst. Här ett par collage av de projekt jag är intresserad av att testa på. 
1. En body med flugor som kan bytas ut. Hur sött?! Bild via Etsy.
2. En underbar babywrapfilt att ha i bilstolen. Så bra idé. Denna verkar också lätt att sy. Instruktioner och bild lånade från denna blogg.
3. En baby-filt. Mjukt tyg på ena sidan, mönstrat kul tyg på andra. En sån här skall jag definitivt pröva mig på! Instruktioner och bild här.
4. En sommarhatt. De kommer ju Hubbe garanterat att behöva. Denna är kanske inte det lättaste att börja med dock... Instruktioner och mönster hittas här!
4. En enkel mössa. Dessa borde vara enkla, så dessa skall jag absolut testa! Instruktioner här.
5. En body till Hubbe skulle jag jättegärna vilja sy. Men det är svårt att hitta mönster och de verkar lite krångligt... Så det lämnar jag tills jag blivit lite bättre på att sy. Denna är sydd av Mynta.
6. Maitotyttö syr både barnkläder och amningstoppar! Jättefina och en massa inspiration.
8. En gunga skulle säkert Hubbe gilla nästa sommar! Här finns instruktioner hur man gör.

9. Tänk att man kan sy egna huvor till Buggan. Det skulle ju vara fint. Tror dock det är lite krångligt. Här hittas dock bra instruktioner. Bilden i mitt collage härifrån.
10. Ett lapptäcke skulle vara fint för Hubbe att ligga och gymppa på. Detta har denna bloggerska sytt.
11. Så smart! En liten påse att förvara nappen i så den inte blir smutsig i väskan. Idé och instruktioner här.
12. Jättefin mössa med stjärna på. Bild härifrån.
13. Små söta tossor. Dessa från Etsy.

1 kommentar:

  1. Ja den där påsen för nappen borde jag se till att ha någon att sy också! Nu har jag en extra napp i en mini grip-påse i väskan ;)

    SvaraRadera