torsdag 4 juli 2013

Sommarens bästa tips: Kokosolja

Jag har upptäckt en ny succeprodukt tack vare Svärmor. Nämligen kokosolja. Oljan är alldeles underbar och kan användas till så mycket. Det bästa är att smörja in hela kroppen från topp till tå innan man går i bastun. Sedan låter man oljan suga in under några bad, varefter man duschar bort den. Det funkar också att smörja in sig innan duschen hemma, låta verka ett par minuter och sedan duscha som vanligt. Kroppen blir så len och skön, samtidigt som man doftar så gott, och ingen lotion behövs efteråt. Oljan är helt naturlig, så man kan använda den på sin bebis om man vill. Dessutom fungerar den också i matlagning, till exempel bananplättarna skulle jag tänka mig att steka i den! Som hårkur borde den också vara fantastisk, men det har jag inte hunnit testa än. 
Sommarens succeprodukt,
Jag köpte min kokosolja på Ruohonjuuri, men man får liknande på de flesta stora supermarketar och större matbutiker. Löp och köp säger jag bara. Ni kommer inte ångra er!

4 kommentarer:

 1. Kokosolja är bäst!
  Använd också som deodorant (tillsätt bikarbonat och potatismjöl, ev. teatreeolja). Tillsätt i kaffe, hälsosamt och gott, också i kakao. Och förstås i matlagning; stekning och smoothies mm mm. Också ypperligt i "oil pulling".

  Mippe

  SvaraRadera
  Svar
  1. I kaffe skall jag testa! Men som deoderant är jag lite mer tveksam till.... fugerar den verkligen?! Oil pulling tycker jag också verkar lite för otrevligt. Men i mat och på min kropp kommer jag bli storanvändare!

   Radera
 2. Fungerar!
  Och oil pulling är också jättebra bara man vänjer sig. Bra för tänderna, tandköttet och andedräkten, plus andra hälsoeffekter. Sägs vara bra vid reumatism, migrän, allergier mm.

  Mippe

  SvaraRadera
 3. En av mina favoritprodukter också! Använder den alltid när jag steker eftersom den enligt hälsocoacherna (nu iaf) lär vara det mest hälsosamma att steka - går att återanvända och så bildas det inga "farliga" ämnen (så där på ett ungefär när man talar Lina-språk) =P

  SvaraRadera