måndag 30 november 2015

En månad kvar

Idag är det sista november. Det betyder att det är bara en månad kvar av år 2015. Hög tid att kolla hur det gått med mina nyårslöften, innan det är för sent att åtgärda, med andra ord! Den här hösten har jag annars också känt att jag haft mer tid och ork för att reflektera över mej själv och jag har till och med hunnit läsa några självhjälpsböcker (älskar sånt!). Nyårslöften faller för mig i samma kategori. Självutveckling, hur man kan bli en bästa version av sej själv, inte av press utan på grund av intresse och egen vilja. 

Mina löften var alltså att läsa mer böcker, bli mer organiserad, vara mer positiv i vardagen och försöka hinna med fler kreativa projekt. Med böckerna gick det strålande ändå tills det blev höst. Efter augusti hade jag läst 15 romaner! Efter det inte en enda... Men kanske jag skulle försöka få läst en eller två ännu innan året är slut så är jag nog nöjd. 

Jag har inte lyckats organisera och rensa här hemma på det sätt jag hade tänkt och önskat. Det är fortfarande rätt rörigt i de flesta garderober och skåp hos oss. Jag sålde visserligen en del på loppis i augusti, men det känns faktiskt som att jag skulle kunna ha ett bord snart igen. Leksaker har jag tänkt gå igenom nu i december så att det sedan ryms nya julklappar o våra korgar. En del säljs säkert, en del kan man troligen slänga och en del tänker jag städa bort för en tid så är de sedan som nya då man tar fram dem igen. Så detta löfte får nog hänga med ännu år 2016... Kanske jag då får ordning på allt?! Till mitt försvar då tycker jag nog ändå att jag lyckats bli mer städig överlag. Men jag har liksom inte hunnit/orkat till skåpen ännu....

Jag tycker däremot absolut att jag lyckats bli mer positiv igen. Jag har kommit ihåg att känna mej tacksam varje dag. Att andas när det känns jobbigt och välja mina strider. Jag tror nog att både Hubbe och Maken känner att jag varit gladare denna höst än vad jag var förra hösten. Men man måste nog påminna sej alltid nu som då. Eller jag måste det i alla fall. Jag vill aldrig bli bitter och sur. Och det är något man själv kan välja! För att peppa mej själv att bli mer positiv brukar jag bläddra i självhjälpsböcker. Mina favoriter är bland annat The Secret (läste den nu på hösten) och No Sweat-böckerna.

Jag har också lyckats skapa mer. Jag har stickat igen och sytt flera grejer under året. Jag fixade upp Hubbes dockhus och vi har pysslat med trolldeg. Att vara kreativ är nog det bästa jag vet. Det är som terapi för mej. Och även om jag lyckats vara mer kreativ än jag var under 2014 så vill jag absolut hinna med ännu mer under 2016. 

Så summa summarum. Jag har nog klarat tre/fyra löften så att jag är mer än nöjd. Tur att det ännu är en månad kvar så att jag kan ta en liten slutspurt med alla fyra. Och så måste jag börja fundera på vad jag vill uppnå under nästa år....

Jag älskar sådana här "cheesega" citat lika mycket som självhjälpsböcker! De peppar mej att orka vara så bra som jag kan och vill vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar