tisdag 1 december 2015

Lucka 1: Dörrkrans av lingonris


Första pysslet; en krans att hänga på dörren. Väldigt dekorativt och nästan gratis då vem som helst får plocka lingonris i skogen enligt allemansrätten!

Första december och kickstart för min pysselkalender här i bloggen. Det blir alltså ett pyssel per dag nu ända fram till jul, precis som ifjol. Först ut är en krans att hänga på dörren. Du behöver: en massa lingonris, lite tjockare ståltråd och så tunnare sk. floristståltråd. Gör först stommen på din krans i önskan storlek i den tjockare ståltråden. Sedan skall du göra små buketter av lingonriset. Jag tog fyra/fem lingonris per bukett och band samman med floristtråden samt klippte bort det av stjälkarna som inte behövdes. Det gick åt kanske 40 små buketter till min krans, jag räknade inte så är inte helt säker. När alla buketter är klara börjar du binda runt dem, en och en runt stommen med hjälp av floristståltråden som du snurrar runt. Snurra ett par varv per bukett så de hålls. Fortsätt hela varvet runt. Klipp av ståltråden med lite extra kvar så att du kan laga en ögla av den, som du sedan kan hänga kransen i. Om du vill, kan du också fästa en rosett på kransen. 


Jag blev grymt nöjd med min krans. Den pryder nu vår dörr och gör mej glad när jag kommer hem.

Här ser man kanske lite bättre stommen av tjockare ståltråd i vilken jag sedan fäst mina buketter med lingonris. Det är inte alls svårt, men lite tidskrävande nog. Bindande av hela kransen tog kanske en timme. 

1 kommentar:

  1. Superfin! :) Nu måste jag minsann ge mig ut på lingonrisjakt tror jag ;)

    SvaraRadera