tisdag 2 februari 2016

Februarifunderingar

På skåpet. Rosor och och ljus.
Januari flög förbi och nu är vi redan inne i februari, dag 2. Skönt tycker jag, eftersom det är en kort månad och sen har vi nästan vår. Jag är ju inte så mycket för det här med vinter. Och jag har kommit på varför! Det är nämligen aldrig kiva väder på vintern. Jag menar, hur många dagar har vi haft med -2 grader och sol denna vinter?! Noll. Och det är så det är på vintern. Det är antingen iskallt, slask eller snöstorm. Det är aldrig skönt att gå ut. Man fryser eller blir genomvåt. Därför tycker jag inte om vintern. Skulle det vara bara några minus, gnistrande snötyngda träd och sol så skulle det vara en helt annan sak. 

Det går förresten rätt bra med mina nyårslöften. Jag har läst två böcker i januari. Bra början och nu känner jag att jag dessutom är inne i läsandet igen. Jag har inte ätit socker nästan alls och börjat på jumppa på måndagarna. Vågen har inte visat något resultat ännu men månne det inte kommer om jag bara orkar fortsätta och dessutom minska ytterligare på kolhydraterna. Jag har inte börjat rensa i skåpen riktigt så som jag hade önskat ännu. Men lite nog. Och jag vet i vilken ordning jag tänker göra det hela och i mars tänker jag ha loppisbord så då skall det mesta vara genomgånget!

Förutom årsmål och nyårslöften, gör jag alltid upp kortare mindre mål för varje månad. Målen skriver jag in i anteckningarna på telefonen så jag kan kolla dem emellanåt. I februari skall jag till exempel försöka vara mer sparsam och ekonomisk och inte köpa något onödigt. Bra början för mitt vårdlediga liv som börjar nu om några veckor.  Jag skall också försöka sälja saker jag rensar ut ur skåpen för sammanlagt minst 50€. Jag skall träna hemma eller gå på lenk en gång i veckan. Och så skall jag försöka att inte äta pasta, bröd eller ris på vardagarna utan ersätta kolhydraterna med annat. Borde inte vara så svårt att uppnå?!

Skriver ni ner era mål? För året, för varje månad eller kanske varje vecka? Eller tycker ni sådant är onödigt? Jag upplever att det är jätte bra medel att peppa sej själv för att forma livet så som jag vill att det skall vara. Det viktiga är kanske inte alltid att få hundra procent "hitrate" utan att fundera ut vad man vill åstadkomma och göra mer av. Det funkar i alla fall för mej!

1 kommentar: