onsdag 3 februari 2016

Zucchininudlar istället för pasta

Jag försöker undvika kolhydrater i vardagen nu så gott det går. Är inte totalstrikt men vill inte äta pasta eller bröd i onödan. Det är inte det lättaste när man har en son som helst äter bara pasta. Så igår fixade jag en substitut till mej och pasta till de andra. Nämligen zucchinipasta. Jag har nog ätit det förut, men inte på flera år. Och det är ju så gott. Inte behöver man några dyra grönsaks-svarvar heller! Jag gjorde mina med osthyvel och vanlig kniv. Funkar hur bra som helst. En zuccini per person är perfekt mängd. 

Så detta tips får bli veckans vardagsmiddagstips, ifall det kanske finns någon annan familj som äter pasta veckorna in och ut med samtidigt försöker minska på kolhydraterna!? 

Gör alltså valfri pastasås som vanligt,  men istället för pasta tar du en zucchini per person. Skölj zucchinin noga. Hyvla smala plattor, lägg plattorna på varandra och skär i 0,5 cm breda strimlor. Koka upp vatten med lite salt i. Koka zucchini nudlarna i någon minut. Låt rinna av väl! Om du vill kan du ha lite olja eller smör i. Ät med pastasåsen. Hos oss blev det räkpasta (detta recept men med vanliga räkor istället för scampi och kräftstjärtar!). Nami!
Mina zucchininudlar innan jag kokade dem. 
Stänger man ögonen så märker man nästan inte skillnad på pasta och dessa, i vare sej smak eller konsistens!

2 kommentarer:

  1. Jag gör zuccinipasta ungefär en gång i veckan, superbra är det! Om du blir en lika ivrig zuccinipastaätare som jag så tycker jag att du ska "investera" i en juliennepeeler. De kostar ändå bara runt en tia och tar minimalt med plats.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa! Det skall jag absolut. Såg en video på pinterest där det just användes en sån :) Verkar vara jättesmart.

      Radera