fredag 22 juli 2011

Kräftor och Karppinen

Oj Oj Oj! Jag sprang på lunchen till Stockmanns delikatess och nu bor det 26 signalkräfot i kylskåpet här på jobbet. Ikväll skall nämligen jag och Fästmannen korka kräftsäsongen, den började ju faktiskt redan igår så där officiellt! Samtidigt så firar vi mina namnsdagar. Har nämligen namsdag idag och hade så även igår. Man sku kunna tro att mina föräldrar bara slagit upp denna vecka i kalendern då de fundera ur namn till mig, men det är nog bara en slump! Jag älskar kräftor. Och säsongens första smakar alltid bäst... Men ett litet problem hade jag. Man måste ju nog ha toast med på kräftskiva (om än det bara är två deltagare på festen) och jag försöker ju äta enligt lchf. Så nu köpte jag Karppinen brödet som jag länge funderat på. Få se hur det smakar och om det passar med kräftor. Säkert bättre än inget i alla fall!!


Bilder från google.com

3 kommentarer:

  1. Karppinen e riktit gott faktiskt, men underligt mjukt. Lönar sig att rosta det, så hålls det ihop bättre :)

    SvaraRadera
  2. Lotta- Jepp, rosta tänkte vi göra eftersom det skall ätas med kräftsjärtar. Kanske det är ägget som gör det mjukt?!

    SvaraRadera
  3. OJ mums! nu har vi 6 lådor sparade :-)

    SvaraRadera