söndag 11 april 2010

Peking, dag ett

Dagen för allt fixande. Nu skulle vi fixa visum kolla tågbiljetter och vara effektiva. Efter att ha snoozat i en och en halv timme orkar vi äntligen vakna och stiga upp, men vi är redan efter i tidtabellen. Vi börjar dock med att fara till Mongoliska ambassaden. Där får vi dock veta att det är Chinese holiday idag och att ambassaden är stängd. Typiskt!! Klockan har nu blivit för mycket för att vi skall hinna till Rysslands ambassad så istället går vi och shoppar till Silk Street. Silk Street är ett femvåningar stort shoppingcenter med fejkprylar där man måste pruta så man stupar och alla försäljarna river i en. Vi köpte varsin Peakrock för 15e styck. Eric prutade ner från 150e så det kändes helt bra. Kvalitén verkar bra och de är varma, vindtäta med uttagbart fleecefoder.

Nu måste vi byta tillbaka till de hotell vi ursprungligen bokade. Efter det så åker vi och shoppar igen. Massa yuan fattigare men fina plagg och skor rikare går vi och äter nudlar på YingKing. Typ lokala Mäccen.

Trots våra rockar är det hiskeligt kallt när vi tar oss en lite kvällspromenad runt hotellet. Typ 5 grader. Brr!! Hur skall det bli i Mongolien med ner till minus 20 på nätterna??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar