söndag 11 april 2010

Peking hittills

-Vi har åkt massa metro. Mycket billigt och bra. 20Cent/biljett och med den kommer man runt överallt i Peking

-Vi är helt klart i minoritet här, det är väldigt sällan man ser någon annan blondin. Alla tittar ganska mycket på oss. Speciellt små barn och gamlingar glor helt ohämmat.

-Här är kallt på nätterna och ännu värre, kallt inomhus. De har ingen värme så det är lite ”frusit” att sova. Vi har dock inhandlat massa varma kläder.

- Pollenallergierna har börjat. Tyvärr! Vi har dock inhandlat lite kinesisk meducin som kanske hjälper. Jag har dessutom dragit på mig en förkylning. Typiskt!

-Vi har sett många bebirumpor. Småbarn här använder nämligen inte blöjor utan istället har deras byxor en glipa vid rumpan så att man lätt kan ta och kisi i buskarna... Men drar det inte kallt undrar jag?


-Kineser är väldigt dåliga på engelska. De flesta förstår och kan ingen alls. Men hittills har det dock gått riktigt bra att prata teckenspråk och vifta till sig det vi behöver.

-Peking anka är GOTT! Vi har ätit det tre gånger hittills... Och äter säkert det imorgon med!

-Peking är en trevlig stad. Klart mycket västerländskare, mer utvecklat, städigare och rikare än Bangkok. Dessutom fungerar metron på en helt annan nivå än bangkoks skytrain!

-Vi har säkert promenerat i medeltal 10km per dag här. Bra sätt att hålla värmen uppe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar