onsdag 13 juli 2011

Resebloggen del 4: Thailändska öar

Resebloggen fortsätter. Denna gång tänkte jag skriva lite om några av de thailändska öarna.

Thailand har flera öar som alla är paradisiskt vackra. Tyvärr är många av dem hårt turistexploaterade och det vimlar av svenskar och finnar. Inte så äkta och trevligt tyckte vi som gillar billiga Thailand och tomma stränder. Vi besökte både turistiga öar och halvtomma paradis. Här de tre första:

Koh Chang är Thailands näststörsta ö efter Phuket. Lättast kommer man hit med buss från Bkok och därefter båt. Bussresan tar dock mycket längre än vad vi trodde. Typ 6-7 timmar. Ön är väldigt bergig och stor och har inget egentligt centrum utan istället flera små samhällen längs med stränderna. Vi bodde i backbacker byn vid Lonely Beach . Om man hyr skoter lönar det sig att ha lite erfarenhet innan. Backarna här är inte att leka med. Men med skoter så kommer man fram till många av öns fina vattenfall. Koh Chang va rnog inte vår favorti ö utan vi stannade bara två nätter och for därefter söderut till den mycket mindre, mer laidback ön Koh Mak.
Höga klippor och härligt svalkande vattenfall där man kan ta sig ett dopp.

Lunch under en palm.
Maija dricker en iskall Chang-öl i solnedgången.

Påväg vidare mot Koh Mak.
Koh Mak var en väldigt chillig ö. Vi besökte ön under lågsäsong och bodde billigt på ett hippiehotell som hette Monkey Island. Det finns inte mycket att göra annat än ligga i en hängmatta eller skumppa lite i vattnet. Paddla kanot kan man också göra. Annars finns det mest gummiskog på ön och bara några fina stränder. Rekommenderas för slöfockar som söker chillig hippietillvaro.
Maija, Hippiechaufför och jag på flaket påväg till Monkeyhotellet. Det fanns nog inte några apor där så jag har ingen aning om varför det hette Monkey Island!?

Chill i hängmattan utanför vår lilla bungalow. Fästmannen läser om lycka och hur man uppnår den enligt Dalai Lama.
Vackert.

Vi råkade vara på ön under en period då högvattnet infann sig på dagen vilket gjorde att stranden var nästan obefintlig då. Men vackert var det ju nog ändå!
För att komma tillbaka till fastlandet åkte vi en mycket bumpig speedboat-tur.
Koh Samet är den ö som är närmast Bkok. Bara 3-4 timmar med buss och sen en halvtimmes båtresa. Vi besökte ön redan för fyra år sedan då vi reste runt i Thailand med Fästmannen. Och på fyra år hade ön byggts ut och exploaterats mycket mer. Ön är ändå väldigt vacker. Sanden är så fin att det knarrar under fötterna. Ju längre bort från hamnen man går destu billigare och folktommare blir det. På den största första beacheb ordnas Thailands finaste fireshow varje kväll! 
Bekväma stolar på båten till Koh Samet.
Fästmannen simmar fjantsim. 

Fireshow!
Det härligaste med Koh Samet är också alla små restauranger som dukar upp direkt på stranden om kvällarna. I träden och på pinnar hänger färgranna papperslyktor och man sitter på små kuddar samtidigt som man hör havets vågor bara några meter bort. Precis som de tidigare öarna jag skrivit om finns det inte mycket att göra förutom strandliv och chill.
Middag direkt på stranden.Här har Maija och jag finfina naglar dessutom. Vi hade just fått manikyr på stranden några timmar tidigare.
Mera fireshow.
Det var öarna som vi har besökt öster om Bkok. I nästa reseblogg skall jag skriva lite om öarna i mitten av Siambukten.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar