tisdag 26 mars 2013

Babymassage

Idag på förmiddagen testade vi en ny grej med "Hubbe". Jag gav nämligen honom babymassage. Det var en succe. Han blev så lugn och nöjd. Detta skall vi nog göra till en tradition och göra kanske varannan dag eller ett par dar i veckan. Viktigt är det förstås att bebin redan innan man börjar är mätt och nöjd. Jag följde instruktionerna för Liberos massage som det stod om i häftet man fick i väskan från Kvinnis. Här kan du också kolla in videon för hur man gör. Någonstans läste jag också att regelbunden babymassage inte bara hjälper anknytningen mellan baby och förälder utan också har visat sig ha positiva effekter på babyns magont. Babysar som fått babymassage har mindre benägenhet att få kolik eller andra magbesvär. Jag vet nu  inte om det stämmer men jag tänker nog fortsätta massera oberoende :)
Bild via google.

6 kommentarer:

 1. Det där måste vi också pröva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo absolut :) I alla fall vår bebis gillade jättemycket.

   Radera
 2. När jag var på praktik på en barnavdelning, så blev jag lärd att man skulle massera bebisar under foten om de verkade ha ont i magen efter att de ätit. Det satte säkert igång matsmältningen på nåt vis.. Minns inte vilket håll man skulle massera dock, var det från hälen mot tårna kanske :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I den bebimassagen jag gav Hubbe så ingick också massage av fotsulorna. Man skulle dra från hälen mot tårna och även massera varje tå enskilt. Kanske det är just det som har efftekt mot magproblemen?!

   Radera
 3. Jag rekommenderar varmt Folkhälsans spädbarnsmassage kurs! :) + att där träffar man andra mammor med barn i samma ålder och det är jätte skoj! Jag gick där med min son och han älskade det. Efteråt blev vi bjudna på smörgås och kaffe! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Enligt folkhälsans hemsida så går det dock ingen babymassagekurs nu på våren i Hfors :( Jag mailade just och frågade om det stämmer... Låter som en jättekul grej som jag gärna skulle delta i :)

   Radera