onsdag 20 mars 2013

Fyndat

Vi var på promenad i främre Tölö idag och ramlade in i den ljuvligaste lilla barnklädsbutiken, Little Copenhagen, på Museigatan. Halva butiken är dessutom barnklädsloppis så vi passade på att fynda lite. Ett par supersöta små hängselbyxor från Petit Bateu i nyskick för 12e och en liten body med stjärnor från GAP för 4e. Den söta "tutthållaren" kunde vi inte heller motså. Om ni har vägarna förbi lönar det sig absolut att titta in!
Dagens shopping. En söt liten napphållare samt två seconhandplagg till "Hubbe".

16 kommentarer:

 1. Du bor ju alltså i södra Finland visst?! Är det där normala loppispriser där? Det låter så sjukt dyrt i mina öron eftersom man kan hitta en body i perfekt skick för 1e och ett par hängselbyxor för max 3,50! Och det är alltså normala priser här... Men redan i Vasa som är större, är barnkläderna dyrare (2-3e för en body). :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här loppiset hade nog lite dyrare priser än om man t.ex. går på loppisar där "vanligt" folk själv säljer sina plagg. Sen beror det på vad det är för kläder förstås. Jag tycker inte att 12€ för ett par oanvända snickarbyxor är mycket då de kostat säkert minst 40€ som nya... En euro för bodyn i perfekt skick låter nog jätte jätte billigt! Det tror jag inte riktigt man hittar här nånstans... Helt tydligt borde jag komma på en loppistur till Österbotten :)

   Radera
  2. Petit Bateau är jättedyrt märke. Var i deras outlet-butik häromdagen, och de simplaste bodyna kostade kring 15€...

   Radera
  3. Exakt :) Så fast byxorna inte var suuuperbilliga i loppispris mått mätt så var det nog ändå ett fynd, enligt mig. Var finns det en Petit-Bateau outlet förresten?!

   Radera
  4. I Madrid :) http://www.lasrozasvillage.com/

   Radera
 2. Det beror lite på loppisarna vad det kostar. Little Copenhagen är en affär som också säljer nytt och de tar in en del second hand och säljer lite dyrare jo. Kruunukirppu i Kronohagen har på samma sätt och har också lite dyrare priser. Men i t.ex. Vekarakirppis i Gumtäkt kan man hitta riktigt billigt, beror helt på vem som säljer. En del försöker sälja dyrt medan andra tänker att de vill bli av med allt och säljer för 2 euro/plagget. Nella & Nuttu i Esbo lär också vara bra för fynd. Men själv har jag nog också köpt begagnat på nätet för lite dyrare priser. Tycker ändå det är värt det att hitta t.ex. en Polarn o pyret halare för 30 euro istället för kring 100 euro i butiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också Kruunukirppu! Och både Little Copenhagen och de har ju färdigt gått igenom plaggen och de mesta är kvalite och märken. Om man gillar sånt är det ju perfetkt :) Vekara gillar jag också. Lite jobbigare att gallra och leta då det finns så mycket. Nella och Nuttu har jag inte fått tid att besöka ännu men det har jag verkligen lust till :) Och jag håller med dej till hundra procent. Fast det inte är bara ett par euro som något kostar så kan det ändå vara ett fynd!

   Radera
 3. Jag diggar också little Copenhagen - speciellt second hand-delen. Det är så praktiskt när någon har gallrat bort alla dåliga och noppiga plagg och det som finns är vettigt sorterat och i bra skick.jag har redan gjort många fynd där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Jag tänker absolut gå dit på nytt. Jag fundera på att senare också testa och sälja där. Såå mycket enklare då nån annan sköter allt för en, i två månader får man ha plaggen där åt gången och 50% av försäljningspriset får man i provision.

   Radera
 4. Det finns nog definitivtcett Helsingforstillägg på priserna här. Var på tisdag till vekarakirppis och fyndade två pjamas från Pop, det var urtvättade men skulle ha gått bra åt var pojke. Men 8 euro för urtvättade pyjamasar, never! De må vara PoP, men det var nog för dyrt i min smak.. Inte om de varit i nyskick, men när de var faktist urtvättade.

  Som någon skrev tidigare beror det mycket på vem som säljer nog.. Men många har dyra priser och inte ens tvättat upp sina kläder...
  Sefdan har många jätte snyggt lagat och helt ok priser...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant att många säljer en massa skit till hutlösa priser. Jag fattar inte idéen. Det kan ju inte vara någon som köper?! Nej snygga prydliga plagg till lämpliga, låga priser skall det vara. Då är loppisar som bäst. Och jag tror nog också det är dyrare här i Hfors regionen än annanstans.. Tyvärr! Fast kanske utbudet också är bättre här?! Man kan ju hoppas :)

   Radera
 5. Tutthållaren är söt! Bra med second hand, ska jag definitivt satsa på när jag får barn. Barnen vet ju inte ännu på minst 10 år om de går i nya eller second hand-kläder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnen har ingen aning och Mammas plånbok är glad :) Bebikläder hinner man i synnerhet inte använda hemskt många gånger innan de är för små, så kläderna är ofta i jätte bra skick! Perfekt för secon hand shopping.

   Radera
 6. Kjempe søtt!!!
  Er helt enig med deg. Det var ett bra fynd, du fikk mye igjen for pengene. Den beste måten å handle dyrere Merkeskleder. Takk for tipset;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Vi kan ta en tur dit nån dag tillsammans och fynda mera!

   Radera
  2. Det gjør vi:-D

   Radera