måndag 4 mars 2013

Magen

Alltså detta är ju helt crazy. Tänk att min mage såg ut så här för en vecka sedan. Nu är den så gott som borta. Eller lite bulladegig är den ju, men inte alls så farligt som jag tänkt mig. 3/4 av graviditetskilona blev dessutom kvar på Kvinnis. Resten kanske hinner rinna av mig av allt ammande. Alltså jag vet ju att detta absolut inte är det viktigaste över huvudtaget i detta skede, men jag är ändå barnsligt glad över att min kropp är så bra på att återhämta sig. Tack Mamma och Pappa för mina supergener. 
Bild till vänster för en vecka sedan. Bild till höger från igår!

8 kommentarer:

 1. Fantastiskt! :) du är superfin! Grattis igen till bebisen :)

  SvaraRadera
 2. Jag är precis lika into som du fortfarande - det går inte många dagar utan att jag tänker på att det är helt crazygt hur snabbt magen försvinner.
  Det enda som stör mig är att min napa ser helt konstig ut nuförtiden, men det är väl smällar man får ta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min napa börjar återfå sitt tidigare djup. Den var helt superkonstig mot slutet av graviditeten. Uttänjd och dallrig, men nu är den snart sig själv igen den med :)

   Radera
 3. Ja, visst är det häftigt hur kroppen fungerar! :) Otroligt hur fort den återhämtar sig igen,
  Gällande kommentaren, av Anna, om konstig navel så kan man, om man har otur, få navelbråck efter graviditet. Lönar sig alltså att kolla upp om naveln är "konstig" /sjuk. Jag fick nämligen det efter graviditet och det kommer inte att gå tillbaka av sig själv utan måste åtgärdas kirurgiskt (men det fixar vi sen då vi inte längre tänker oss flera barn..).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan knappt fatta att jag hade en stor mage för bara en dryg vecka sedan. Det är så absurt på något sätt! Och navelbråck har jag aldrig heller hört om tidigare, vad innebär det?!

   Radera
  2. I princip är det den tunna vävnaden ovanför naveln som gett efter och det bildas en liten (eller större) utbuktning som också kan göra ont. Enligt läkaren så skulle min korrigeras genom att man opererar in lite tunt nät för att "förstärka" den svaga hinnan. Jag trodde till en början att det kunde tränas bort mha mycket träning av djupa muskulaturen (och jag tränade djupa magmuskulaturen som en liten galning många månader efter förlossningen) men sen fick jag höra att det inte har någon inverkan på ett redan existerande bråck (men enligt Olga Rönnberg ska man kunna bromsa och förebygga... http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/2012/11/19/navelbrack/). Så alltmöjligt kan man tydligen få. Men för min egen del så känns de nu inte som nån stor grej. Jag fixar det sen i ett senare skede :)

   Jag minns också den där känslan att man inte riktig kan fatta att magen är borta och att den nästan krymper framför ögonen på en! Jag stod ofta framför spegeln de första dagarna och var helt fascinerad av hur den bara försvann...

   Radera
 4. Jepp - du har bra gener. Det viktiga är att välja ens föräldrar!!

  h, pappa

  SvaraRadera