måndag 11 mars 2013

Middag!?

Detta är vad som kokas hos oss just nu. Dock skall vi inte äta detta till middag. Fast jag har nog kokat betydligt mera plast på sistone, än vad jag lagat mat. Och tänk att jag tycker detta är nästan lika roligt som matlagning!
Mumsig soppa med nappar, bröstpumpdelar och tuttflaskor.

6 kommentarer:

 1. Oj nej, det där borde jag också göra. Jag har beräknat 20.3 och för det mesta tycker jag att vi har "allt klart" men sedan får jag panik när jag märker att jag glömt något, som koka nappar och flaskor. Tack för att du bevisar att man också kan göra något efter nedkomsten :)

  Gillar bloggen annars, har följt med en månad nu ungefär, intressant att läsa dina tankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag desinficerade nog inte något innan. Det tar bar tio minuter att göra det sen så det går nog bra också när ni kommit hem :) På något sätt tänkte jag att allt säkert kommer bli fullt med bobbor om man kokar dem redan innan men inte vet jag nu om de blir det?! Men sen när de är i användning så skall man väl helst desinficera en gång per dag. Inte efter varje användning, om man sköljer och diskar noga direkt, men nog efter ca. 24h.

   Roligt att du gillar bloggen. Och grattis till dig med. Det börjar ju bli riktigt spännande för er :)

   Radera
  2. Okej, bra att veta, har läst en del om kokandet, men ändå svårt att få in det i hjärnan. :)

   Radera
 2. Oj. så olika det kan vara. När vi fick dottern för snart 3år sedan sa bm att vi absolut inte skulle koka nått. Bara före första använding, dvs då de va nytt och oanvänt. Att de bobbor som finns runt om så är bara bra för bebbars uppbyggnad av imunförsvar. Så, jag har egentligen aldrig kokat nått förutom då det var sprillans nytt (eller råkat stått framme väldigt länge utan att blivit diskat). Inte ens tuttarna har jag kokat, bara tvättat under kran. (Och inte skulle vi koka upp dricksvatten heller. För det vatten som finns i vattenkran i Finland är färdigt så rent. Så, det har vi också skippat.)

  Och nu med tvåan har de inte alls sagt nått. Vi tar det på rutin kanske? :)

  Och båda barnen lever och mår bra. Bara lite vanliga förkylningar som dragit fram nu i vinter har de drabbats av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det här låter ju jätte bra! Jag tror jag skall börja följa din bm:s rekommendation mer än vårans :) Enklare så, och jag tror nog också att lite bobbor är bra...

   Radera
 3. Till oss sa dom också på rådgivningen att man inte behöver koka, bara nya flaskor/tuttar. Hennes kommentar var att inte steriliserar du ju bröstet heller...Jag körde dock en mellanvariant, kokade ibland då flaskorna blivit länge stående och tuttarna nån gång nu och då.

  SvaraRadera