tisdag 2 april 2013

Inspiration till hemmet

Så här när det blir vår så får jag grym lust att fixa fint hemma igen. Jag tror det beror på ljuset. Att man verkligen ser hur det ser ut hemma. Man vill tvätta fönster, köpa nya kuddar och ha nytt och fräscht. På samma sätt som man vill förnya sin vårgarderob och gå i vårskor istället för uggsen! Det som inspirerar mig just nu är fortfarande mycket ljust och vitt, men också grått och silver gillar jag. Stjärnor är min nya hangup, det är ju så fint. Stjärnlakan och kuddar skulle jag absolut vilja ha. En annan önskegrej till hemmet just nu är dörrar till våra bokhyllor. Mindre damm och mera ordning tänker jag mig.

 Jag älskar ljuset i bilden till vänster. Spegeln skulle också vara fin i vår hall. Den vi har nu är lite för liten, jag vill ha en helfigursspegel! I bilden till höger gillar jag allt, svartvitt är alltid så snyggt. Spegeln där är förresten nästan samma som den till vänster.. Tavlan med fjärilstryck har jag drömt om länge!

En till inspirerade hall till vänster. Praktiskt med korgarna under bänken! Tine K vasen med magnolian till höger skulle passa fint hemma hos oss... Får man månne magnolia i blombutiker här?! Hur håller de månne inomhus?! 

 Jag vill ha dessa stjärnlakan!! Så fina. Bilderna kommer från tyska Carmoebel. De har alltid så inspirerade bilder på sina sidor. Tavlan ovan sängen gillar jag också.

Jag tror bokhyllorna här till vänster är Ikeas billy. De har vi också här hemma och jag har länge funderat på om vi borde skaffa dörrar till dem. Så här är det ju så snyggt. Kanske vi borde ta en tur till Ikea snart. Det skulle också underlätta då Hubbe börjar röra på sig så han inte kan dra ner allt från de nedersta hyllorna... Köket till höger är en ren dröm. Speciellt kaklet vid spisen är så fint. Och bordet! Just ett sånt här kök skulle jag vilja ha en dag. Vitt, ljust och stort!

6 kommentarer:

 1. Jag i min tur mister ALLT intresse för att piffa till det här inne. I början av april flyttar jag alltid ut, trots att snön ligger tjockt här ännu, om inte fysiskt så iallafall i tankarna ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag skulle ha en trädgård kanske jag skulle vara likadan! Men jag har inte ens en balkong...

   Radera
 2. Fint, men för vitt för min smak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt mig kan det inte bli för vitt :)

   Radera
 3. Härliga inspisbilder! Känner som du, på våren vill man förnya hem och hus! Hemskt också när allt vintersmuts kommer fram! Fönstren- hjälp alltså! men de får nog vänta ännu ett litet tag, så att den värsta dammen lägger sig. Fast mina fönster ser nog nu så hemska ut att vet inte om det sku löna sig att tvätta ett varv nu och ett till om två månader ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avskyr att tvätta fönster... Men det borde sannerligen göras här med! Fast jag tror också jag väntar en stund till. Det är så kallt ute att jag kan skylla på att det annars drar på min bebis... hhehe!

   Radera