tisdag 3 november 2009

Första dagarna i Bangkok

Hej!

Jag har inte skrivit på några dagar för allt har varit lite kaos. Lägenhet, skolstarten osv.. Först fanns den inggen ledig lägenhet till oss så vi måste bo i en jättedyr kortvarig lägenhet. Eric och jag har inte fått några studienummer, vi har glömts bort från listan tydligen. Men nu börjar småningom allt vara under kontroll. Vi har fått en jättekiva lägenhet på sivalai place ca. 6 kilometer från universitet. Allt här är super fint, lyxigt och personalen supervänliga. I hyran ingår punttis och swimmingpool. Här finns tennisplaner, biljardrum, karaokerum osv. Man kan beställa mat,öl och annan dryck till rummet för nästan inga pengar alls. En middagsmat kostar typ en euro och en öl 50 cent. Eric är faktiskt nu och simmar och jag var för en stund sen på punttisen. Hurttigt!


Idag började också skolan. Hittills har nivån på kurserna varir väldigt väldigt låg. Som gymnasiet ungefär. Tommy, Maja, Eric och jag har valt helt samma kurser och vi har bara föreläsningar på tisdagar och onsdagar -->mycket tid att resa :) Nästa resa blir faktiskt redan på torsdag då vi tar bussen till ön Ko Chang. Vi behöver redan vila upp oss....


SongKra festival, vi satte blombåtarna på vattnet för att visa vår tacksamhet för att det finns vatten igen!! ( Man kan klicka på bilderna så blir de större)

Igår var det Songkra festival då thailändarna tackar för att regnperioden tar slut. Man skall lägga små blombåtar med ljus och rökelse på floden och så blir det ett fint ljushav. Men tyvärr blåste det så mycket så att alla ljus slocknade. Så vi promenerade istället till Kao San road och festade lite. Imorgon blir det mera party eftersom det är Erics födelsedag. Vi har bjudit lite folk till Tommy och Majas lägenhet (deras är större på kalas).

Khao San Road; Eric och Tommy köpte lite kräk, skorpioner, maskar, gräshoppor etc. och mumsade i sig. Jag smakade också en liten gräshoppa. Först smakade typ som juustosnäcks men eftersmaken och konsistensen var inte så trevlig....
Annars har vi inte haft så mycket för oss. Massa sählande hit och dit bara. Skaffa thaisimkort, välja kurser, registreras sig på uni, skaffa skoluniform, simma, äta, tvätta kläder, gå till butiken osv.

Vi på universitetets huvudbyggdnads tak. Är inte skoluniformerna stiliga?!
Många kramar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar