söndag 7 februari 2010

KL

Hej!

Vi lever och mar bra. Det har bara varit lite ont om internet pa sistone. I Borneos djunglar finns det liksom inga internetcafen... Nu ar vi dock i Kuala Lumpur. Fin stad! Mycket renare, mindre och trevligare an Bangkok. Vi har ocksa hunnit med bade petronas twin towers och KL tower. Och snart skall vi igen upp pa hogre hojder, namligen bergodalbana. Det finns en har inne pa varuhuset vi ar pa. Den ser helt galen ut, aker upp och ner och hur som helst sa far se om jag vagar aka....

Igar kopte vi ocksa vara ringar! Sa nu ar det verkligen pa riktigt. Min ar helt perfekt, just sadan som jag ville ha. Visar foto sen nar vi ar i Bkok. Vi flyger tillbaka tidigt imorgon pa morgonen.

Sa vad har vi da gjort under veckan!? Jo vi har hunnit med allt som jag onskade. Vi hyrde bil och korde forst till Sandakan, en liten stad pa ostkusten. Staden i sig var inte sarksilt trevlig, men vi lyxade till det for att fira forlovningen och bodde pa fint hotell. Vi bes;kte orangutangcentret och en grotta dar man plockar fagelbon for att gora fagelbo dryck som alla har i Asien tror att ar super halsosamt... Det luktade sa illa i grottan att jag nastan spydde och det fanns fagelskit ock kackerlackor overallt. Men det som var kiva var att vi pa vagen till grottan genom regnskogen sa vilda apor uppe i tradena. Jattefina rodbruna apor som satt och mumsade pa blad och hoppade hit och dit.

Pa onsdagen bes;kte vi sedan Turtle Island park. En helt fantastiskt vacker liten o, dit det kommer skoldpaddor och lagger agg varje kvall aret runt. Sa efter en dag av sol och salta bad pa det vackraste stranden hittils pa var resa var det dags att vanta pa att en skoldpadda skulle landa pa stranden. Liten efter nie pa kvallen gick larmet och vi smog ivag for att se den enorma (1m lang och 84cm bred) vackra skoldpaddan lagga agg i en grop. Aggen plockades av en ranger utan att skoldpaddan markte nagot. Hon var helt i trans. 84 agg plopapde ut. Efter det gravdes aggen ner i en turtle hatchery dar inga rovdjur kommer at dem. Sen var det dags for det basta. Vi fick hjalpa de nyklackta babyskoldpaddorna att komma ut till havet. Jag raddade sakert 10 stycken. Dom var jattesota och sprang at alla hall. Synd bara att endast 1% klarar sig. Sa det behovs verkligen hjalp att radda skoldpaddorna.

Efter det korde vi vidare mot Kudat och the tip of Borneo. Ett stop pa probiscuios monkey center och 8 kortimmar senare var vi framme. Pust! Vi bodde igen pa finare hotell och fredag formiddag spenderade vi helt ensamma pa en fantastik strand. Sen maste vi kora tillbaka till KK for att flyga hit till KL.

Skriver mera och satter in bilder nar vi ar "hemma" igen!

KRAMAR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar