lördag 26 mars 2011

Att prata i sömnen

Jag är en ganska kvällstrött typ. Somnar så gott som alltid innan midnatt, medan min fästman däremot är mer nattugglelik. Ofast somnar jag alltså före honom. Ibland så brukar han prata med mig, fråga nåt eller så, när jag sover. Och det är inte omöjligt att man får svar, som jag inte kan komma ihåg följande dag, eftersom jag inte är vid medvetande. Men svaren är nog helt "rätt" och logiska och inte något konstigt från drömmar el dyl. Inatt kom fästmannen hem då jag redan somnat. Och jag vaknade inte, trodde jag. Så jag frågade nu i morse när han kom hem och han sa att jag nog hade varit "vaken" och pratat. Men jag har inga minnen... så jag har nog gjort det i sömnen. Crazy! Jag är ju helt säker att jag inte varit vaken. Och ändå kan jag tydligen prata och verka vaken. Så konstigt. 

För många år sedan innan vi bodde ihop hade fästmannen varit ute på fest. Orolig flickvän som jag var ville jag alltid att han ringer till mig när han kommit tryggt hem. På morgonen då jag vaknade blev jag dock arg, han hade ju inte ringt, som han lovat! Så jag ringer och skäller ut stackarn. Som säger att han visst ringde, vi talade t.om. en stund om hur kvällen varit. Så jag kollar samtalsuppgifterna på telefonen och jo visst, kl. typ. 4.13 har jag haft ett 4 minuter långt samtal med honom. Som jag inte kan komma ihåg, för att jag sovit! Helt galet konstigt....

Pratar du i sömnen? Eller kanske detta inte klassas som prata i sömnen utan snarare svara i sömnen....

1 kommentar:

  1. ihih, låter bekant :D martin har två gånger gjort det.. första gången undra hans mamma varifrån en rund plast grej ha hamna på badrumsgolve.. de va mekanismen från torktumlaren som visar temperaturen.. han hade lyckas få den bort- men sen när di fösökte få den tillbaka hade det tagi typ en timme... hihi.. sen var vi övernatten hos hans föräldrar en gång.. han mådde lite illa före vi gick å sova.. men mitt i natten stiger han upp.. försöker öppna dörren till rummet me att skuffa på den.. så säger jag att använd hantage.. ja som trodde att han fo på vessa- men nej.. han stod bakom deras tv i tvrumme å tryckte mot väggen å sa att han ska ut... sen blev ja helt super skraj.. han va ju "helt vaken" han lyckades fälla en vas.. som tu nog int gick sönder.. sen fick ja honom ti vessan.. han va en jätte lång stund där å när han kommer ut säger han som inget sku ha hänt- ska vi gå å sova.. på moronen kommer han int ihåg någo av detta.. de va så scary ;)

    SvaraRadera