onsdag 2 april 2014

Bildbomb från Oslo

Oslo är en härlig stad. Eller så var det bara solskenet som fick mej att älska Oslo. På tre och en halv dag har vi hunnit med massor. Även om det till stor del gått på Hubbes villkor. Att resa med en ett-åring går hur bra som helst. Hubbe tycker allt är urspännande och roligt. Han älskar att titta på folk, åka omkring i vagnen eller knapra i sig lite bröd på restaurang. Vi försökte också vara några timmar på hotellet så han fick krypa av sig ordentligt. Eftersom han inte går ännu var det lite svårt för honom att röra på sig ordentligt då vi var iväg på språng. Med en ettåring går man inte direkt på några fine dining-restauranger... Men jag tycker det gick riktigt bra ändå. Nycklar, puffits, böcker eller att flirta med bordsgrannarna höll honom vanligtvis glad och nöjd tills vi ätit klart. De flesta restauranger hade barnstolar, men vagnen måste man oftast lämna utanför. Här kommer nu en enorm bildbomb från vårt veckoslut i den soligaste staden i Norden!
Maken och jag på taket på Operahuset. Makens snälla fina släkting som bor i Oslo kom och bjöd oss på fika och gick sedan på promenad med Hubbe så vi fick kolla operahuset på tumis. Och kolla in vädret alltså!
Sen promenerade vi ut till AkerBrygge och Tjuvholmen. Jättefint område och Hubbe älskade att krypa runt på  stenstranden.
Tjuvholmen och de finaste killarna på jorden!
Efter en liten kamp somnade Hubbe i vagnen och vi satte oss ner på en uteservering och njöt varsitt glas. Så underbart!
Vårt hotell, Grand Hotell på Karl Johan. Jättefint hotell och superb frukost. Rekommenderas!
På sönagen tog vi tunnelbanan upp till Holmenkollen. Jättefin utsikt över Oslo och solen fortsatte gassa. Utelunch och bubbligt igen.
Hubbe var överlycklig över att få krypa omkring på terassen och gräsmattan nedanför restaurangen. Att hela han blev dammig gjorde inte så mycket..
Utsikten från toppen på Holmenkollenbacken!
Granne med vårt hotell bor den norska kungafamiljen.
Det finns massor med parker i Oslo. Vigelandsparken med massvis med männniskoskulptuer är en av de största och mest kända. Jättefin!
I Vigelandsparken finns också en jättepoppis park för barn där även Hubbe fick krypa runt och härja lite på måndagen då Maken var på jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar