torsdag 21 juni 2012

Dilemmat

Ponera att ni bor med utsikt över en lekpark.. Ni är på väg att gå och lägga er och klockan närmar sig halv tolv. Ni tittar ut genom fönstret och blicken faller på lekparken. Vanligtvis brukar parken denna tid vara tom men inte denna kväll. I sandlådan sitter en flicka på ca. 8 år. Hennes bror (?) som är ca. 6år leker i klätterställningen en bit bort. I övrigt är hela parken tom. Inga föräldrar syns till någonstans. 

Vad skulle ni göra i en sådan situation? Vem skall man ringa? Polisen? Barnskyddet? Eller är det ens tillräckligt för att kontakta någon alls om barn leker i en park närmare midnatt? Kanske familjen bara har annan rytm än vanliga familjer?!

Idag morse var parken i fråga tom...


6 kommentarer:

 1. Usch- funderade här just va man skulle göra:/ säkert hasa ner mig och fråga att va gör ni här denna tid på dygne:( eller ringa 112 och be polisen gå och fråga, kanske. Verkligt dilemma:/,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderade på det, men hade redan satt på mig pyamasen! Om jag ser dem en annan gång så tänker jag nog ringa någonstans.

   Radera
 2. Polisen eller barnskyddet absolut! Jobbar inom branchens, så detta skulle vara barnets bäsdta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De såg nog helt glada ut, och man kan ju aldrig riktigt veta?! Skulle de ha varit tidigare på kvällen så skulle det ju inte ha varit några problem alls. De var ju ändå så pass stora att de nog bra kan leka en stund själv i en park...Men om jag ser dem på nytt så skrider jag nog till åtgärder!

   Radera
 3. Fint att du tar upp sånhänt och ger en frågeställare åt dina bloggläsare!

  SvaraRadera
 4. Oj nej.. Jag skulle nog ha gått ner och frågat dem, tror jag. Gör det nästa gång (fast hoppas det inte blir nån nästa gång...)!

  SvaraRadera