söndag 14 oktober 2012

Amerikanska pannkakor

För första gången testade jag få att steka amerikanska pannkakor till frukost. Lätt och gott blev det. Som tillbehör hade vi denna gång bara lönnsirap (köpt på Hullut Päivät), men t.ex. färska frukter skulle ha varit utmärkt till. Maken önskade också sylt och vispgrädde nästa gång. Kanske inte så hälsosamt men lite lyxigt på en veckoslutsmorgon.
Här mitt recept. Det blir rätt många pannkakor. Typ 15 stycken, men det är svårt att halvera då det inte riktigt finns halva ägg... Detta räcker bra för fyra personer.
Vår pannkakshög. Mumsmums! I en del av pannkakorna satte jag några frysta blåbär då jag satt smeten i pannan, men de blev nog inte lika goda som de utan...
Ätes bäst med lönnsirap till. Mums!
Maken var mycket nöjd och åt säkert sju stycken. Sen gömde han sej bakom blommorna och läste husis. Perfekt veckoslutsmorgon!

4 kommentarer:

 1. Oj mums! Kanske jag också skulle laga såna eller plättar idag. Blev riktigt sugen nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var förvånansvärt enkelt. Mycket enklare att steka än vanliga plättar som lätt går sönder! Jag rekommenderar starkt!

   Radera
 2. Ett tips för att få "halva ägg": kläck ägget i ett glas, vispa sönder ägget och häll i hälften i smeten :) Fina pannkakor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men vad gör man sen med andra halvan? Jag hatar att slänga bort mat. Bättre att laga lite fler pannkakor och kanske bjuda någon på brunch eller äta dem till mellanmål senare under dagen...

   Radera