onsdag 28 november 2012

Hålla tungan rätt i mun

Ikväll måste jag skärpa mig. Jag skall nämligen bjuda kära Mamma på middag. Mina föräldrar vill av någon konstig anledning inte veta vad "Hubert" är för kön på förhand. De vill att de skall avslöjas för dem först i och med födseln. Men vi vet ju. Och jag använder könsspecifikt pronomen för "Hubbe" hela tiden när jag talar om hen Men ikväll blir det alltså bara hen. HEN HEN HEN! Inte i misstag säga hon/han. Det har redan skett ett par gånger att jag eller någon annan då vi talat med Mamma eller Pappa försagt oss. Men som tur har de inte verkat höra eller i alla fall inte reagerat på saken. Senast i lördags när jag talade med Pappa i telefon försa jag mig. Själv märkte jag det inte och Pappa sa inget han heller, men syster som satt bredvid påpekade det efteråt... Hups! Detta får allstå helst inte ske ikväll.
Hen växer där i magen min.

6 kommentarer:

 1. Oj Hanna, den e så fiiin din mage! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Alexandra! Den börjar nog bli riktigt rund och gullig jo :)

   Radera
 2. Intressant att dina föräldrar inte vill veta - mina igen är helt stressade av att vi inte vet. :D Eller de tycks va säkra på att det är en flicka efter att vi fick höra "villi veikkaus tyttö"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker nog att de alldeles snart kommer få veta ändå. Alla andra i vår omgivning vet ju :) Så någon kommer försäga sig snart... Jag hoppas bara att det inte skall vara jag.

   Vad gissar du själv att ni får förresten? För någå aningar måste du väl ha :)

   Radera
 3. Vi får vårt första barn om några veckor och alla andra har velat veta könet utom min pappa, så jag har sagt åt alla att man inte får säga det till honom. Men har såsom du ibland sagt hon/han när jag talat om bebin, sen snabbt ändrat mig till hen. Vet inte om pappa reagerat.. men snart får han ju veta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog de kommer få veta det redan innan födseln... Men jag vill nu ändå försöka respektera deras önskan att inte veta.

   Radera