tisdag 6 november 2012

Vagnfunderingar igen

Jag hann inte blogga igår. Vi tog oss nämligen en tur till Vanda igår, Maken och jag. Maken höll faktiskt på att bli där, för han hade inte pengar på sitt resekort och hade inte tänkt på att man måste betala regionbiljett... Som tur hade vi cash till kusken. Vad gjorde vi i Vanda då kan man ju undra?! Nåh kollade bebiprylar förstås. Främst vagnar och främst Easywalker June. Som tyvärr inte kändes helt hundra. Den var helt minimalt liten. Fast jag är kort och liten så såg vagnen nästan miniatyrisk ut bredvid mig. Så nu tror jag att vi har bestämt oss. Innan dagen är slut kommer vi troligen veta vilken vagn det blir! Jess. En grej att beta av på bebipryllistan... Vad är det vi nu behöver till näst?! Bebigym? Diapergeenie? Tuttflaskor? Vad behöver vi egentligen?
Kanske en sån här?

8 kommentarer:

 1. I bebes har dom jätte bra amnings bh:n de lönar sig att ta en sådan utan metall i :-) bh skydd får man tvättbara i butiken, från apteket lönar de sig att skaffa maitokeräjä, i början när du ammar så kan det andra bröstet läcka massor...

  basic grejor, blöjor, salva, zink salva, feber termometare, panadol rump värkmedicin 60 mg....

  blöjroskis behöver ni inte egentligen för bebban börjar äta riktig mat :-)

  baby gym är jätte bra att ha

  sitter - baby björn e jätte bra, ibörjan använde vi oss av den som mf har lånat. Ifall bebban gråter massor så lönar de sig att skaffa en gungande sitter dvs kolik sitter, dom är bra fast babyn inte har kolik.

  Bröstpump, flaskor, steriliserare så lönar de sig att hålla till avent, dom är de bästa :-)

  Många mammor köper alltid massor onödigt före bebban kommer, efter att bebban e ute lönar de sig att ta en shopping resa tex ensam :-) lämna bebban med pappa och tuttflaska, 2 h senare glad mamma med massor nya grejor :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina informativa kommentar! Det är lite så jag känner, att det är tusen saker jag TROR att vi behöver men sen så behöver man sist och slutligen inte så mycket. Kanske bättre bara att inte köpa så mycket innan, bara det absolut nödvändigaste och sen inhandla efter att bebin fötts då man kommit underfull med vad det är man egentligen behöver :)

   Radera
 2. Vår son är nu 5 månader gammal och när jag tänker tillbaka på den första tiden (första månaden) så behövdes egentligen inte så mycket. Bröstpump, mjölkuppsamlare, bra amnings-BH (själv tycker jag inte att Bebes är bäst utan helt halpis från H&M)och massor med harson, blöjor, kläder, kaukalo och vagn. Babysitter och -gym använder man ändå inte från början så man hinner också köpa det senare (eller önska i present). Vi har varit jättenöjda med Babybjörns sitter, det är den babypryl som jag är mest nöjd att vi satsade på dyrare alternativ.

  Zinksalva t.ex har vi inte behövt (köpte en tub Bephaten) så sådant kan man köpa sen om det behövs.

  Steriliserare behöver man inte heller, man kan lika bra koka upp nappar och flaskor i en kastrull. Som roskis har vi en vanlig roskis med lock, ingen fancy babyroskis som kostar det dubbla. Man vill ändå föra ut blöjorna ofta sen då dom börjar lukta.

  Ett tips för barnvagn; det är jättebra att ha en sufflett som man kan öppna upp baktill så att det blir mera luftigt då det är varmt på sommaren.Har ni kollat in Teutonias Be You? Den får man också i helsvart. Vi har en Teutonia med fyra stora hjul och har vi har varit nöjda.

  Lycka till med val av barnvagn och njut av graviditeten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! En massa bra info:) Jag köpte faktiskt några amningsbehåar från Kapp-ahl igår. Tyckte de kändes bra. Harson och blöjor skall vi skaffa massor av sen då det närmar sig. En sitter skall vi få låna. Tror dock inte det är en babybjörn?!

   Steriliserare tror jag nog också vi skippar, det känns lite onödigt. Om det sen är jätte jobbigt att koka nappar och flaskor så kan man ju köpa den då!

   Barnvagnen är nu bestämd, och den har en skild sommarsuflett :) Teutonias be you hade jag faktiskt inte kollat in tidigare! Den verkar både snygg och bra.

   Radera
 3. Jag tycker en manduca bärsele är jättebra att ha! Minns Inte om den skulle ha behövats i början men För en nyfödd är det ju jättetryggt att vara tätt intill mamma. Sen hade Trey en period då han inte alls var nöjd i vagnen (vid ca 4mån) och jag använder den fortfarande för att få honom att sova. Hemma kan man Också bära bebin o samtidigt ha händerna fria att göra annat såna gånger då bebin int e nöjd annanstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och dessutom: boob amningstoppar från bebes. Du får just nu ett par stycken billigt från syrrans garderob.

   Radera
  2. Jo en Manduca vill jag också ha! Till sommaren kommer vi senast att behöva en då man åker ut till sommarstället. Men man kanske inte behöver den direkt från start utan hinner köpa under våren.

   Amningstoppar tänker jag också absolut skaffa. Såg att de nog har på H&M också?! Är de alls bra? Skall genast kolla in Syrrans också :)

   Radera
  3. Jag kör med amningsstoppar/t-skjortor från H&M, tycker dom är bra och prisvärda.

   En manduca har vi också men har först nu börjat använda den då sonen är 5 månader. I början hade vi en Babybjörn, tyckte den var bättre för en liten baby som inte kan hålla huvudet. Jag bar babyn mycket i somras då vi var på stugan. Blir det flera barn så skall jag köpa nån form av bärsjal tror jag.

   Radera