fredag 3 maj 2013

Bebidans

På vår senaste rådgivning tipsades vi om så kallad vauvatanssi, bebidans, även kallat vauvatus. Det är idealiskt att börja med bebidans just då babyn är kring två månader. Idag inledde vi vårt dansande tillsammans, Hubbe och jag. 

Bebidans går ut på att man upprepar samma rörelser på samma sätt ett par gånger varje dag. Babyn lär sig sedan mönstret och börjar så småningom själv föra i dansen. Babyn njuter av leken, beröringen och samtidigt stöds den motoriska utvecklingen och det är en viktig form av kommunikation mellan vuxen och bebis.  

Sammanlagt är det fyra olika rörelser som man gör. Varje rörelse upprepas i sin tur fem gånger innan man därefter gör nästa. På denna blogg hittade jag bra bilder för hur de olika rörelserna görs. På rådgivningens sidor finns också en tråkig film med vauvatusinstruktioner. Rörelserna kan göras 2-3 gånger varje dag då barnet är på gott humör. Det tar typ en minut per gång så alla hinner. Vi har bebidansat direkt på golvet bara. Hubbe älskar det redan. Han ler och man märker hur han njuter av leken! 

Så här ligger vi på golvet när vi bebidansar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar