tisdag 28 maj 2013

Hubbes hörna

På lördagen fyllde Hubbe tre månader. Samtidigt tyckte vi det började bli dags för att uppdatera hans sovhörna. Hittills hade han sovit i den babykorg som även hans far och farfar sovit i som bebisar. Knakandet och bökandet i korgen hade dock de senaste dagarna blivit så livligt och högljutt att jag varit rädd för att korgen snart går sönder. I söndags monterade därför Maken ihop spjälsängen, även den samma Muurame-säng han själv sovit i som baby. Jättefint blev det i Hubbes hörna, även om det känns ovant att lägga sin lilla bebis i sen så stor säng.
Hubbes sovhörna. Bredvid stolen finns mitt nattygsbord och min sida av sängen. Så det är kort väg att plockan upp honom för nattamningarna. Filten är en gåva av Makens Gudmor, hon har själv stickat den.

Det prickiga hjärtat med Hubbes namn på har min kompis, Emma Nordplätts, duktiga syster gjort. Du kan beställa ditt eget via Facebook här!
Mysigt och gosigt. Bäddat med samma lakan som jag använt som liten. De kom i mammalådan -85. 
Spjälsängsskydd för 15€ på Ikea. Mjukisgiraffen hänger med överallt. Den köpte Maken från Indien då vi just fått veta om att jag var gravid. Musen är en speldosa som vi sätter på alltid då Hubbe skall somna.

9 kommentarer:

 1. Så fint! Kan jag komma efter vaserna imorgon 15-tiden, är du hemma? :)

  SvaraRadera
 2. Va fint :) och fint lakan från mammalådan, jag tycker det som kom i år 2012s låda (med grodynglen) var så fruktansvärt fult att jag nog knappast kommer att kunna använda det alls. Det är ju synd när man tänker att ditt har hållit så här från mor till son!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick också det med grodorna i Mammalådan! Inte helt i min smak det heller. Detta prickiga är däremot jättesött :) Kanske jag sparar det lakan med stjärnor som jag köpt till nästa generation istället för mammalådeversionen?!

   Radera
 3. Ser mysigt ut! Tycker det är så fint när det sparats på grejs som det är känslovärde i. Vi har fått ganska mycket av mina kläder från 1976, som fortfarande är i bra skick! Även min sovpåse från mammalådan finns nu i Bouncys balkongsvagn, tsih.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också det är härligt! Och tänk att mina lakan troligen använts flitigt av min två småsystrar också men ändå är i fint skick :) Sängen har likaså den använts av många många små bebisar. Makens bröder och kusiner. Men alltid har man ju inte utrymmet att spara så mycket, tyvärr! Annars kunde man ju spara allt :)

   Radera
 4. Fint, fint! Jag har också ett likadant hjärta i rosa med prickar som jag beställde till vårt bröllop, initsialer och datum 😊

  Titi

  SvaraRadera
 5. Elliot har samma lakan, det är dock hans fasters gamla tydligen:)

  SvaraRadera
 6. E Nordplätt29 maj 2013 07:13

  Vad mysig hörna ni fixat åt Hubbe! Kiva plats för hjärtat också! :)

  SvaraRadera