måndag 6 maj 2013

Sockret och formen

Jag inledde ju min sockerdetox i förra veckan. Hittills har det inte gått så bra. Enbart en dag av fem har jag lyckats hålla mig totalt borta från socker. Jag har varken haft inspiration eller ork att riktigt ta tag i det hela. Men idag är det måndag och då är det nya livet som gäller. Noll socker i veckorna! De snabba kolhydraterna borde jag också få bort, men det känns lite omöjligt just nu då jag samtidigt har totalstopp på mjölkprodukter. Vad kan man liksom äta till frukost om man inte kan äta varken gröt, bröd, mysli, yoghurt eller fil? Så jag håller mig nog till bröd och gröt en stund till.

Jag inledde denna måndag med en rejäl powerwalk. Gick så snabbt att jag blev genomsvettig. Så skönt! Jag har tänkt att jag skall göra liknande rundor minst tre gånger i veckan. Inte bara casual promenad utan verkligen med träningskläder och fart. Olgas träningsprogram skall jag också börja med, de dagar då jag inte powerwalkar. Tills imogon måste jag bara inhandla en yogamatta så jag har något att göra övningarna på.

Batteri till vågen skall också inhandlas... Nu är batteriet nämligen slut så vågen säger bara LO. Tror inte lågt syftar på vikten dock. Månne det inte skall bli fason på min bulladeg i sinom tid. Eller i alla fall kanske jag får lite bättre flås, ork och självförtroende åtminstone! 
Ut på tur, aldrig sur! Denna bild togs innan promenaden och jag ser ändå helt slut ut. Kiva...

16 kommentarer:

 1. Tsemiä! Hade nog själv aldrig klarat det så länge jag ammade, så stort var sockerbehovet då, så lyfter på hatten åt dig! Vi äter smoothie & kokt ägg till frukost och det räcker faktiskt bra, spec. såhär när sommaren närmar sig. Själv gör jag yoghurt-baserad smoothie men man kan ju göra det med saft också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ägg är bra! Det brukar vi nog också äta nu och då. Smoothie är bara så krångligt då man måste skära och blenda och ha sig... Men gott är det!

   Radera
 2. Heja, heja! Jag tränar också "med" Olga. Tänkte just övergå till period 2 i programmet. Jättebra program och tankesätt hon har. Jag mår iaf så mycket bättre när jag rör på mig, något man kan göra för sig själv när allt annat just nu handlar om bebisen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ju känna mig stark och välmående. Inte slö och degig... Jag tänkte börja med ettans program men kanske skynda lite eftersom det ändå redan är tio veckor sedan förlossningen!

   Radera
 3. Hej! Det är fint och definitivt på alla vis beundrandvärt att du orkar hålla i gång och sträva efter formen! Men minns att inte vara alltför sträng och hård med dej själv. Din kropp har gått igenom stora förändringar under de senaste månaderna, av de största som en männskokropp kan utsättas för. Ge dej själv och din kropp tid att ta igen sej och bygga upp den kondis du hade tidigare:) OCH minns att alla krav på att rymmas i kläder av viss storlek eller ha en viss form på kroppen sitter ditt huvud, dina närmaste älskar dej som du är! Men å andra sidan så visst förstår jag känslan av att man inte är riktigt "hemma" i sin kropp då man gått upp vikt.. Hur som haver så kom ihåg att ta väl hand om dej själv och så klicheigt som det är så vara din egen bästa vän!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din omtanke :) Jag gick inte upp så mycket i vikt och mina gamla jeans går faktiskt redan på mig, även om de inte är bekvämt... Jag vill träna och röra på mig för att må bra och känna mig starkare. Inte alls bara för att bli snygg eller ha en viss storlek (även om det förhoppningsvis kommer som ett plus...) Socker är inte hälsosamt oberoende hur smal man är och på sistone har jag bara ätit alldeles för mycket av den varan. Jag skall nog vara snäll mot mig själv. Jag ammar ju ännu. Tills sommaren 2014 har jag tänkt att jag skall vara tillbaks i den form jag var innan jag blev gravid.

   Radera
  2. För att sen bli gravid igen och börja hela kakan pånytt ;)

   Radera
 4. Äh, du skall inte vara så hård mot dig själv! Njut av mammaledigheten och ta det som det kommer. Ett tips om du inte vill äta smörgåsar. Jag äter bovetegröt (som är ett frö) till frukost och vill jag ha något smörgåsaktigt tar jag en riskaka med pålägg på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte är jag för hård :) Jag njuter av att må bra. Bovetegröt skall jag absolut testa! Och riskakor är supergott.

   Radera
 5. Jag hittade en fysioterapistuderandes slutarbete på nätet med träning för nyblivna mammor (minns ej mera vad det hette). Man värmer upp, tränar och tänjer med barnet. Din tyngd eller ditt motstånd växer vartefter barnet växer, men så gör din egna styrka också förhoppningsvis. Jag började när barnet var några veckor, men måste lämna den träningen när barnet blev för rörligt. Vissa övningar blev väl svåra för mig (var för svag alltså) när tio kilos tyngden sprattlade hit och dit.
  Annars, man kan ju ta en rask promenad varje gång man är ut med barnvagnen. Lite effektivare än promenad i snigelfart.
  Min kropp gav inte ifrån sig det onödiga lösa runt magen förrän barnet började äta annat än bröstmjölk som 6 månader gammal, ett par raska promenader per dag och ovan nämnda träning höjde endast konditionen. Efter ett års ammande är jag nu mindre än tidigare och framförallt starkare.
  Något händer säkert för dig också, men när och hur det märks återstår för dig att se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att konditionen och orken skulle bli bättre skulle absolut räcka för mig så här i början. Magen är inte så farlig... Tror jag skall försöka googla mig fram till det där slutarbetet. Det verkar ju hur bra som helst med träning med bebis som tyngd :)

   Radera
  2. Jag sökte i mitt minne och hittade sedan slutarbetet på nätet igen
   http://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/15903/Nybacka_Sandra.pdf?sequence=1
   Se sidan 59 och framåt, ifall du inte vill läsa hela.

   Jag hoppas det passar slutarbetsskribenten att jag länkar här till hennes material.

   Radera
 6. Jag menar inte att du nödvändigtvis brukar promenera i snigelfart på era barnvagnspromenader, för er har jag inte sett. Däremot verkar det enligt mig finnas en oskriven regel, som säger att man ska promenera lååångsamt med barnvagn. Blicken du får när du i rask takt passerar någon som tar det betydligt lugnare säger ganska mycket. Klart man får gå lugnt, men jag tycker man kan motionera lite effektivare då man en gång är ut på promenad. Övervikt är ju ett stort nationellt hälsoproblem och för många kvinnor blir början de extra kilon de aldrig går ner efter graviditeten. Tyvärr. Men alla väljer själva för sin egen del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går väldigt sällan snigelfart ;-) Hatar när det är för långsamt... Om jag går ut på ärenden så går jag inte så raskt, men går jag ut enbart för promenaden så brukar jag nog försöka gå raskare!

   Radera