fredag 7 november 2014

Torrt hårbotten

Varje höst är det samma sak. Min hud klarar inte av att luften blir torrare. Hela jag börjar strama och flaga. På kroppen och ansiktet är det relativt lätt att åtgärda, genom att se till att smörja morgon och kväll. Men i hårbottnen är det inte lika lätt. För mitt hårbotten blir minst lika torrt som resten av kroppen. Jag använder skonsamt återfuktande schampo och tvättar håret max 2 gånger per vecka, men det hjälper inte. Har ni några tips?! Finns det någon olja som man kan massera in i hårbottnen utan att det blir fett? Eller något riktigt superschampo som jag borde testa? För nu håller jag på att torka sönder... Inte nog med att jag färdigt inte bryr mig särskilt mycket om vintern, så skall man dessutom måsta lida på de här sättet också!
Jag vet inte om det syns, men mitt hårbotten håller på att fjälla sönder!!

16 kommentarer:

 1. Jag har precis samma problem. Det är äckligt då det kliar hela tiden. Det finns oljor som man kan packa in håret med. Jag har testat Kiehls olja = ok.

  Kiehls finns på Omppun. Dom försöker se lite extra seriösa ut = personalen har alltid vita rockar och är redo att konsultera och ge råd. Det hör till deras policy att man ska få ett provpaket att testa först (de tror att de har så bra produkter att kunderna kommer tillbaka efter det).

  h, Pappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just just, så egentligen är det ditt fel, eftersom jag då ärvt denna egenskap av dig ;-) Nå som tur kliar inte mitt hårbotten! Jag skall absolut gå att be att få ett prov från Kiehl nästa gång jag är i Iso Omena. Se om det sku hjälpa mig också :)

   Radera
 2. Hej. Samma problem här! Ja brukar använda 4 systems produkter! Säljs på apotek o kanske också stockmann o sokos. De har både schampo och balsam för problemhårbotten men jag tycker bäst om deras tonic som man masserar i efter hårtvätt (eller närsomhelst). Bäst verkar den om man lägger handuk på efteråt. Så skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, tack för tipset! 4 Systems tonic skall absolut testas!

   Radera
 3. Hej! Tror att det fi s schampo som heter i stil med miracle oil shampo. Har en olja att lägga i hårtopparna men har inte testat schampot. Hoppas det skulle hjälpa, går ju att prova.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också olja för hårtopparna, men den vill jag inte riktigt sätta i bottnet i rädsla att det får det att bli fett... Och faktiskt så har jag testat och det funkar inte heller!

   Radera
 4. Samma problem här, men det har faktiskt blivit bättre sedan jag endast använder head&shoulder! Trodde inte det skulle vara så effektivt men genast när jag, ens en gång, använder ngt annat shampoo så börjar det flaka igen. Ibland har min man fått massera in vanlig salva i hårbottnet innan natten men problemet är ju att det sen är så sabla flotigt att man riktigt får shamponera dubbelt nästa morgon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min man som också har problemhårbotten använder bar H&S! Jag har också testat men inte varit så nöjd... Kanske jag ändå måste pröva med salva! Fast jag har också så mycket hår att det är svårt att få in salvan i hårbottnet! Suck!

   Radera
 5. hej! Har själv atopisk hud och har periodvis haft hårbotten full av blödande skrapsår. Ingen specialprodukt har hjälpt särskilt bra, men sen testade jag Head and Shoulders shampo för torr skalp (den med mandelolja, om det finns fler) och den fungerade som ett mirakelmedel!! Efter två tvättar hade det redan slutat klia och ganska snabbt försvann också såren. Har inga problem kvar alls nu trots att luften blivit torr! Så rekommenderar att testa det! Mjukt hår får man på köpet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just samma har det varit för min Make! Men för mig har inte H&S riktigt varit så bra... Tyvärr!

   Radera
 6. kerastase för torrt hårbotten!! perfetto! h. frissan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men frissashcampon är så dyyyra :/

   Radera
 7. Humektan - bassalva (finns på apoteket) skulle jag rekommendera. Smörj in hårbottnen med Humektan -bassalva, kamma håret noga och skölj ordentligt med ljummet vatten. (tips från Orions salva-guide). Bassalvan kan mycket väl användas som duschkräm för hela kroppen från topp till tå när huden känns torr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Farmaceuter borde väl veta ;-)

   Radera
 8. Jag brukar använda den här då det kliar i hårbottnet. Gör inte åtminstone mitt hår flottigt.
  http://www.cutrin.fi/tuotteet/hiustenhoito/bio/bio-balance-moisturizer

  SvaraRadera
 9. Kanske testa hårinpackning med kokosolja?

  SvaraRadera