tisdag 14 april 2015

Balsammetoden

Mitt hårbotten är väldigt torrt och har varit det redan länge. Inget hjälper! Inte mjällshampo, inte oljeninpackningar, inte att låta blir att tvätta håret i en vecka. Inget! Så nu skall jag testa balsammetoden och se ifall det skulle ha någon effekt. Metoden går ut på att bara använda balsam då man tvättar håret och så specifikt sådana produkter som inte innehåller silikoner, sulfater, mineraloljor eller alkoholer, som kan vara uttorkande för både hår och hårbotten. Jag beställde ett tvättbalsam från BurtsBees från Bangerhead samt ett vårdande balsaminpackning från Kerastase från samma ställe! Nu väntar jag bara på att de skall anlända i posten så att jag kan sätta igång. Återkommer med resultat ifall jag märker skillnad om några veckor.
Lite hår-inspis. Varför ser inte mitt hår ut som på bilderna ovan.?! Ja ja. Kanske det gör det sen då jag kommit igång med balsammetoden, heh.....

8 kommentarer:

 1. Åååh, roligt Hanna att du ska testa! Jag har länge gått och funderat på att pröva balsammetoden, men bara inte vågat. Har läst just den bloggen du länkade till och jag har märkt att jag till och med har ett balsam i användning som är godkänt. Väntar ivrigt på dina erfarenheter, sedan ska jag också våga pröva. Men vad är det för speciellt med tvättbalsamet du köpt? Eller är det ett helt vanligt balsam?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag valde tvättbalsam från listan på bloggen jag linkade till. Hon skrev att som tvättbalsam ett "vanligt" och som vårdande ett mer inpackande/vårdande (jag köpte inpackning). Vid nästa tvätt börjar jag! Hoppas se resultat om ett par veckor :)

   Radera
  2. Jag ska läsa bloggen igen och samla mod till mej för start. Väntar på dina erfarenheter också.

   Radera
  3. Jag ska läsa bloggen igen och samla mod till mej för start. Väntar på dina erfarenheter också.

   Radera
 2. Testa system 4 shampoo, funkar alltid på mitt torra hårbotten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå jag tänker nu testa balsammetoden och se ifall det skulle fungera först :) Men tack för tipset.

   Radera
 3. Paul Mitchells tea tree shampo är GULD för torrt och irriterat hårbotten. Men det kostar alldeles vansinnigt mycket. Som tur är det jätte drygt, men hur krejsi är det inte att betala närmare 50 pix för ett shampo? Måste ändå säga att det är värt det (och som förmildrande omständighet kan jag berätta att burken har hållit i nästan ett helt år, och vi är två som använder det) Men lycka till med balsamet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 50euro för en flaska är ju helt galet?! Men om det garanterat skulle funka så skulle jag nog kunna överväga... Men då man inte sen vet om det gör det. För just nu känns det som att inget schampo hjälper. Så därför slutar jag nu med shampo helt och hållet istället :)

   Radera