tisdag 19 januari 2016

Kvällsfunderingar

Dagens soffbordsstilleben. Ny mässingsljusstake från Indiska. Älskar den! 
Nattningsrumban nästan överstökad. Ingendera barnen sover visserligen ännu, men det är åtminstone rätt tyst på övre våningen. Våra nattningar går förresten ganska bra just nu *peppar, peppar*. Båda barnen somnar själva i sina egna sängar. Målet är att lamporna släcks klockan åtta. Ett par gånger måste man nog oftast gå  in till dem båda. Hubbe skall ha någon bil, nytt vatten, har kisibrott, vill ha en kram etc. Och Lillasyster vill kanske ammas, ha tuttisen eller behöver en kram hon med. Men det är småsaker tycker jag. Det brukar ta max en halv timme. Vilket nog är lite i småbarnsliv. Får hoppas att det håller i sig. 

För det är en annan sak med småbarnslivet. Allt är faser. Och tiden går snabbt. Det som funkade en vecka kanske inte funkar alls den nästa. Jag trodde till exempel att Lillasyster blir sju månader nu i januari. Så när jag läste på Jossans blogg att deras minsting blir sju månader, trodde jag hon hade räknat fel. För hon är ju en månad yngre än vår Lillasyster. Men det var ju jag som räknat fel. Eller bara inte hängt med. För Lillasyster blir ju redan åtta månader om en dryg vecka. Det betyder att 2/3 delar av hennes första år har passerat. Jag kan väl konstatera att det första tredjedelen var lite skrikig men att den andra varit helt ljuvlig. Om den sista tredjedelen går lika snabbt så säger det bara svisch och så ha vi en ettåring i huset.

Nej, nu skall jag slita mej från datorn. Tänker bänka mej i soffan med stickorna och ett avsnitt Homeland istället. Vi började se den serien för några dagar sen. Är nu helt fast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar