tisdag 4 maj 2010

Iakttagelser

Ryssar är ett folk med egen stil. Vi såg mode(?) fenomensom man inte ser någon annanstans i vårt Östra Grannland. Och även fast jag blivit varnad av de ryska turister man ser i Hfors så var det nog långt värre på plats. Bland annat följande iakttagelser gjordes angående ryskt mode:

-Guldtänder. Alltså hela raden guld, både uppe och nere. Främst syntes detta på medelålders eller äldre nedre medelklass kvinnor. Det såg helt för j*ävligt ut! Jag fattar inte ens idén. Vill man liksom visa att man har råd? Är det status med guldtänder? Men det är säkert lättare att sköta, man får väl inte hål i guldtänder så lätt :)

-Pannlugg och takatukka på killar. Ibland skilt ibland i den förfärligaste kombination. I synnerhet det där med pannlugg förstår jag inte. Kammar och gelar dom ner den? Hujhuj! Nästan alla småkillar vi såg hade också takatukka. Stackars barn!

-Lack och klack. Väldigt många kvinnor går i klackar, inte bara unga kvinnor utan alla åldrar. Klackar under 8cm är ute. Ju högre och smalare klack destu bättre. Och är de i lack eller nån gräll färg eller med mönster är det ännu bättre. Det sorligaste är at kvinnorna inte alls kan gå i sina klackar utan de ser helt konstigt ut när de staplar sej fram. Det måste vara lönsamt att vara ortoped i Ryssland om ett par år när deras ben och ryggar börjar säga emot....

-Magblusar. Jag trodde detta mode försvann nångång i slutet på 90-talet. Men inte i Ryssland. Vi såg flera magar. Ibland var de inte ens smala magar.

-Läppstift utanför läpparna. Alltså det här är nästan det värsta. Hur kan de inte träffa läpparna m ed sitt läppstift? Nästan alla vi såg med läppstift hade helt tydligt inte använt en spegel utan målat två tre milli utanför läpparna också. Ser ut som ett litet barn kladdat med sin mammas läppstift. Inte vackert alls!

Men vi såg nog snygga och stiliga ryssar också. Ryssarna är ganska långa och har långa smala ben. Men det är mycket roligare att titta på de utan stil...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar