söndag 26 juni 2011

Back in town

Så var man tillbaks i stan. Väderleksprognoserna lovar värmebölja hela veckan. Sku såååå ha velat stanna på Solö, men vad gör man när man måste gå på jobb..... 

Skönt har det ändå varit med ett långt midsommarveckoslut. Vi åkte ut i torsdags i galen storm men kom som tur tryggt fram. Kl. 23 åt vi god grillmiddag och kände oss lite sydeuropeiska.  
Det blåste så hårt när vi bar grejer till båten att man hade lite svårt att hållas på bryggan. Madde kämpar hårt.

Det syns inte så tydligt men det var storm. Som tur så är vägen till ön rätt så skyddad och det gick helt bra. Vi måste bara köra lite långsammare än vanligt.
Midsommar förmiddagen spenderades i pjamas på bryggan drickandes champagne. Sen åkte vi båt till Porkala. 
Påväg till midsommarfir. Det var inte kallt alls, men Madde använde huvan för att skydda sin frisyr mot vinden. I bakgrunden ser ni Fästmannens familjs sommarparadisholme, Solö!
Fästmannen är midsommarstilig. Han är också mycket bra på att köra båt.

I Porkala lagade alla flickor midsommarkransar och vi blev så fina så fina. Jonna är kransmaster!
I Porkala lekte vi lekar och åt sill, dansade fuldans och åt lite till. Sen hände tyvärr en liten olycka och jag måste ringa ambulansen. Som tur gick det inte så tokigt som det skulle ha kunnat gå, men vårt festsällskap för resten av midsommarveckoslutet måste ändå åka till stan och kunde inte komma med tillbaka till ön med oss. 

Så det blev quality time på tumis för Fästmannen och mig på Solö istället. Vi åt grillkorv och slocknade kl. 21.20 trots att vi bara drack ett glas vin per man. Sedan sov vi som stockar i över tolv timmar. Idag har vi  spenderat dagen i bikini (Fästmannen har förstås inte haft bikini) på bryggan i solen. Min näsa är lite röd trots 30ans solkräm. 

Denna utsikt hade vi från bryggan där vi spenderade merparten av dagen. Helt nice eller hur?!
Hur har er midsommar varit?

2 kommentarer:

  1. aaaah underbart med havet :)

    SvaraRadera
  2. Jaa, havet är så underbart. Inget slår den finska skärgården!

    SvaraRadera