torsdag 2 juni 2011

Resebloggen del 3: Bangkok

I fyra månader var Bankok vår hemstad. Bangkok med sina nästan 10 miljoner invånare, galna trafik, hetta och floderna och palatsen är en rätt så galen stad. Det är folk överallt och ännu mera trafik, dygnet runt. Vi bodde på ett apratmenthotell kallat Sivalai Place 2km väster om den stora floden Ao Praya River som går igenom hela Bangkok. Samtidigt studerade vi International Business vid Siam University. Att bo i Bkok har sina födelar. Det mesta är sjukt billigt. Att t.ex. åka taxi, gå ut och äta, bo eller gå och festa kostar inte särskilt mycket. Att shoppa på Weekend-market, på turistgatan Kao San Road eller på det enorma köpcentret MBK är också billigt och roligt. Men allt är så stort och det är väldigt varmt så Bkok kan även vara rätt så påfrestande. 
På taket till vårt universitet. Jepp, i Thailand är också universitetsstuderande skoldräkt...
Uppe i skybaren på Lebua State Tower. Dresskoden är snäppet snyggare och man kommer t.ex. inte in med shorts eller sandaler! Utsikten är underbar och servicen oslagbar.
Att åka tuktuk är roligt men inte helt säkert... Det känns underbart när vinden fluffar i ens hår.
Tempel of Dawn som vi bodde rätt så nära.

Att åka flodbåt är kul. Från tempel of Dawn kan man åka några hållplatser uppåt så kan man promenera till Kao San Road!
Vår lägenhet på Sivalai Place. 

Mera lägenhet... Vi hade städerska varannan vecka. Att beställa upp mat på rummet kostade typ 1 euro...
Utsikt från vårt fönster.
Bra saker att göra i Bkok:
-besök Weekend market under veckoslutet. På marknaden som man kommer till med Skytrain (hållplats: Mo Chit) finns allt man kan tänka sig. Från krokodilbebisar, möbler, tavlor, piratgrejs till Thailändska hippa designkläder. Väldigt stort, trångt och svettigt samt svårt att hitta men man kan göra verkliga fynd.
-Gå på bio eller gå och bowla -->Finns överallt, i varenda köpcenter och kostar nästan ingenting
-besök Khao san Road, backpackerturistområdet nr: 1. Drick billiga drinks eller "buckets", mumsa i dig några friterade larver och gräshoppor och pruta hårt för att köpa en fin strandklänning
-Tempel finns det lite överallt i Bkok. Många är riktigt vackra och välvärda besök. Kom bara ihåg att man inte får visa axlar eller knän inne i templen.
-Skybaren i femstjärnigar hotellet Lebua State Tower är dyrt men sååå lyxigt och utsikten är magnifik. Åk upp dit för en drink som du sent kommer glömma.
-Åk flodbåt. Svalkande, snabbare än taxi och roligt. Skytrain fungerar också bra! Taxi däremot kan var väldigt frustrerande om det är rusningstid vilket det är så gott som hela dagen...
-Ät på sushi- och hotpotbuffé med ett löpande band som snurrar med sushi samt kött och annat som man koka i asiatisk fondeu: hotpot. Gott, billigt och roligt. Akta bara så du inte äter för mycket... All you can eat-bufféer är farliga... Sushi och hotpotrestaurangerna finns i så gott som varje köpcenter!
På Kao San Road. Kvinnorna som säljer små trägrodor och traditionella hattar kan vara ganska så påträngande och irriterande ibland...
Billiga och goooda strawberry margaritas.

Solnedgång i Bangkok!
På trappan utanför Sivalai Place väntades på taxin som skulle ta oss till the Mall för lite shopping och middag. Fästmannen är på sitt bästa humör....
Nästa resblogg blir om några av de Thailändska öarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar