Igår hade jag Grannen och Emma Nordplätt (hon kallade sig själv så senast hon kommenterade här i bloggen så i fortsättningen får hon heta så :)) hos mig på middag. Jag bjöd på batatsoppa och hemlagad focaccia. Mycket passande vintermat tycker jag. Gott blev det också, jag åt just en portion till lunch.
Extra god blir soppan om man klickar i lite creme fraiche och strör på lite frön! Mums. |
Så här gjorde jag soppan. Jag googlade lite olika recept och modifierade ihop ett eget. Soppa för ca. 4 hungriga personer.
2 stora batater ca. 500g
1 stor morot
1 stor potatis
en stor gul lök
2 vitlöksklyftor
en burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
ca. 5 dl vatten
Hacka löken, lägg i olivolja i en större kastrull. Skala och skär rotsakerna i små bitar. Lägg över löken. Sätt på plattan och fräs löken en stund. Häll över kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt koka tills allt är mjukt, ca. 20 minuter. Purea med stavmixer. Klart!
Focaccian gjorde jag enligt Leila Lindholms recept härifrån. Jag smaksatte den med rödlök, rosmarin, flingsalt och kalamataoliver.
Vill ännu tipsa om att det blir supergott (och flunssaförebyggande?) om man tillsätter ingefära i soppan! Alla gillar ju inte det, men tål att provas, blir lite sting i det hela :)
SvaraRaderaNämen, det gjorde jag juh! Glömde bara skriva in det i receptet :)
RaderaMaste bara beratta att jag testade dina aubergine-getost-mozzarella-rullar igar och det blev sa sjukt gott! Tack for tipset! Manga kramar fran Pennsylvania :)
SvaraRaderaOj vad kiva! Och bra att det blev gott :) Kramar från Hfors, här snöar det igen för omväxlings skull...
RaderaSer så gott ut att jag nog måste ta och pröva mig på att baka focaccia själv också nu med det samma! Tack för tipset:)
SvaraRaderaVarsågod! Focaccia är urenkelt och blir såå gott. Använd bara en riktigt god olivolja och knåda degen ordentligt så blir det nog bra :)
RaderaHaha Hanna! Du e allt roligt! :)
SvaraRadera... rolig!!
SvaraRaderaJa men visst är jag :)
Radera