Att baka semlor är både lätt och gott. Hemligheten bakom goda semlor är att knåda degen minst 5 minuter, samt att låta de färdigt utbakta semlorna jäsa till räckligt länge (en timme brukar vara bra). Ifall man tycker det tar lång tid att baka på morgonen så går det utmärkt att baka ut degen kvällen innan och sätta plåten med semlorna i kylen att jäsa över natten. På morgonen är det bara att skjutsa in dem i ugnen och så får man nygräddat bröd!
Mina färdigbakta semlor. Goda och rätt så nyttiga då de innehåller båda kli, graham- och rågmjöl! |
Härliga! Tack för receptet :)
SvaraRaderah, Titi
Varsågod :) De var faktiskt lika goda ännu i morse också!
RaderaSer god ut, måste prova nån gång :-)
SvaraRaderaJo gör det, extra bra är det just att baka degen på kvällen så man bara sätter dem i ugnen på morgonen. Jag är säker på att både Man och barn skulle uppskatta där hemma hos dig :)
Raderalåter som en bra fredags plan... så före man smiter ut ur huset för lördagsträningen så slänger man dom in i ugnen :-)
Radera