tisdag 9 april 2013

BB-väskan, vad behövde vi egentligen?!

Nu har jag kollat in mitt inlägg om BB-väskan jag skrev innan "Hubbe" föddes och funderat lite vad det var som vi verkligen behövde och vad som skulle ha kunnat lämnas bort. Jag kan konstatera att jag nog tänkt ganska rätt. Det mesta vi tog med så behövde vi verkligen! Och kommentarerna som jag fick hjälpte massor. Faktiskt så saknade jag nog ingenting på sjukhuset. 
En uppdaterad version av min packningslista
Vattenflaska behövde jag aldrig då jag hela tiden hade ett glas vatten bredvid min säng. Godis eller mat behövdes inte heller eftersom man blev serverad så pass ofta på avdelningen. Jag varken skulle ha hunnit eller hade lust att äta mer än den mat man fick. Glass fanns också i frysen som man fick ta liksom juice i kylskåpet om man skulle ha blivit sugen. Öronpropparna behövde jag inte heller eftersom jag var ensam i mitt fyrapersonersrum första natten och därefter fick vi familjerum. Om vi inte skulle ha fått familjerum skulle de nog säkert ha varit bra att ha! Tofflor och badrock tog jag sen inte med och inte skulle jag ha behövt de heller. Det finns morgonrockar på sjukhuset om man vill låna. Det jag däremot använde massor var mina sköna varma sockor. Eftersom tårna är öppna på stödstrumporna, som man måste ha på hela tiden, så får man annars väldigt kallt om fötterna. Att ha egna kläder med var också jätte skönt! Efter att jag bytte till egna mjuka byxor, amningstopp och cashmerekofta kände jag mej så mycket friskare och fräschare. Fast sjukhuskläderna är praktiska, jag sov nog varje natt i deras nattlinnen. Tidningarna jag hade med hann jag inte heller alls läsa. Jag hade helt enkelt inte ro att göra det. Men att lyssna på musik från Iphonen var skönt. Lansinohkrämen behövdes nästan direkt. En liten klick fick jag av sjukhuset, sen tog jag fram min egen. Egna bindor var också bra att ha med. 

Till "Hubbe" använde vi mest sjukhusets kläder. Sista natten sov han dock i egen pjamas viket jag tyckte var så sött och härligt. Efter det använde vi sedan hans egna kläder. Filten behövdes inte alls. Det var också skönt att vi hade med bilstolen direkt när vi kom till sjukhuset så behövde inte Maken åka skilt efter den. Så har man ingen egen bil så kan det vara smart. 

Hoppas detta kan hjälpa någon annan som funderar på vad man behöver och vad som skall packas :)

1 kommentar:

  1. Första kvällen sökte jag fram tandborsten, nästa gång jag tog fram min BB-väska var samma dag som det var dags att åka hem, haha. Behövdes alltså inte alls. Men då var jag i ganska dåligt skick också efter förlossningen. Egna kläder eller egna bindor orkade jag inte ens tänka på.

    SvaraRadera