måndag 20 maj 2013

Knaprig Rabarberpaj

Maken hade namsdag nu på veckoslutet så för att fira honom passade jag på att baka en liten rabarberpaj. Jag älskar rabarber men denna pajdeg kan även användas till nästan vilka frukter eller bär som helst. T.ex med äppel blir det också jättebra.

Du behöver:
ca. 500 g rabarber (det är typ 5 skaft, jag använde bara 3 och det blev också helt bra, då blir det bara mera pajskal och det är ju nästan det som är godast...)
1/2 msk potatismjöl eller maizena
4 msk strösocker

Skär rabarbern i bitar, blanda med sockret och maizenan och lägg i en pajform

150 gram smör
2 dl socker
2 dl mjöl
2 dl havregryn

Smält smöret och blanda i resten. Klicka ut över pajen. Grädda i 175 grader ca. 30 minuter eller tills pajskalet blivit lite knaprigt och gyllene. Ät med lättvispad vaniljsås!
Tyvärr har jag inget rabarberland så vi måste köpa våra skaft från Citymarket...
Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar