torsdag 30 maj 2013

Tre månaders Hubbe

I lördags blev vår älsklings-Hubbe hela tre månader. Jag tänkte att jag skulle passa på att skriva en liten sammanfattning över hur det går just nu och hur det är att ha en liten tre månaders bebis för oss. Tre månader sägs väl vara någon form av milstolpe och att det nu blir bara lättare framöver. Både baby och föräldrar har väl vid det här laget vant sig vid varandra och kan tyda varandra så pass bra att kommunikationen fungerar bättre än tidigare. Så tycker jag det är för oss också. Det verkar som att Hubbe nu förstår mer, vet lite vad som skall komma, samtidigt som vi är bättre på att tyda hans tecken. 

Vi har inte ännu några klara rutiner på varken dagar eller nätter, men någon form av mönster ser jag nog. Vanligtvis nattammas han två gånger, vid cirka två- och femtiden. Han vaknar om morgonen vid sju-åtta. Sen somnar han igen vid nio-tio. Då brukar jag lägga honom i vagnen eftersom vi ofta går ut då, antingen bara på promenad eller för att fixa några ärenden. Ibland går vi ingenstans men han sover i vagnen ändå. Han brukar vanligtvis sova två till tre timmar och vaknar således tolv-ett tiden.  På eftermiddagen sover han en eller två kortare dagssömnar på en halv till en timme. Vi brukar sedan lägga Hubbe för natten vid åtta halv nie. Om han inte hunnit bli alltför trött lägger vi honom bara i sin säng, sätter tutten i munnen, drar upp speldosa och säger godnatt. Ett par gånger kanske han piper till men somnar oftast efter tio minuter ungefär.

Annars är Hubbe en glad och nöjd bebis för det mesta. Han skrattar mycket och tycker om när man leker och pratar med honom. Babydansen är också en favoritaktivitet. En stund är det också ok att ligga på magen, han lyfter huvudet lite vingligt ännu men försöker också lyfta rumpan och kravla framåt med armar och ben. Han trivs också bra utan att man underhåller honom och kan ligga och leka för sig själv rätt länge medan jag fixar med annat här hemma. Det bästa som finns i Hubbes liv är då hans Pappa leker och härjar med honom. Då smilar han och skrattar så det nästa kommer ordentliga skrattljud!

Världens finaste lilla tremånaders Hubbe!

6 kommentarer:

 1. Bra med skönhetstipsen! Du såg faktist jättefräsch ut på denna bild med Hubbe :)

  Mvh, Titi

  SvaraRadera
 2. Vad fint takatukka Hubbe har ;)
  Viggo hade lite liknande frisyr, men den försvann och ett tag såg det ut som om han inte hade något hår alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, det enda stället han har hår är alldeles bak på huvudet. Det ser så sött och lustigt ut, som en liten gubbe :) Men månne inte håret börjar växa på andra ställen också så småningom...

   Radera
  2. Har ni klippt bebishåret? Jon har hår långt ner på nacken, ser urgulligt ut, men snart kan jag fläta en fläta där bak...

   Radera
  3. Vi har nog inte klippt. Det växer inte heller så mycket så att det skulle behövas :) Fläta låter ju kul! Haha!

   Radera