torsdag 26 december 2013

Juldagsfest

Enligt tradition bjuder Maken och jag in ett stort gäng med vänner för fest på juldagen. I år var vi fjorton personer som samlades hos oss. Maken hade grillat skinka på julklappsgrillen och även lagat en vanlig i ugnen. Båda var synnerligen goda för att vara julskinka. Vi åt även annat gott som gästerna hämtade med sig. Hubbe var nog lite till sig av att det var så mycket folk hos oss och var kanske lite gnälligare och oroligare än vanligt. I år räknade jag att det är åtta år sedan vi började med traditionen (alla år har vi inte firat jul i Finland så alla år har vi inte ordnat) så om två år blir det tioårsjubileum! Galet. Men sen då folk börjar få ännu fler fruar och barn så måste vi nog flytta till större hus för att få plats med alla.... Idag är jag dock aningen sömnig. Igår var det min sovmorgon så idag är det Makens tur och även om Hubbe sov till nio så grusar det sig nog i mina ögon. Gäsp! Tur är julhelgen inte slut så jag hinner nog vila upp mig ännu.
Vi bar ut bordet från köket till vardagsrummet och drog ut skivorna på det. Stolar lånade vi av Makens gudföräldrar som råkar ha extra och bara bor någon kilometer från oss. Men ganska tajt blev det nog med att rymmas. Typ två pers till skulle ha gått att klämma in men sen är det nog stopp...
Jag fixade "servettringar" av paketsnöre och lagade bordsplaceringskort och allt. Det gör det ju så mycket festligare eller hur?!
Färdigt för fest. Efter att ha dukat och fixat och lagat hela dagen så hann jag dricka mitt kaffe på soffan just femton minuter innan de första gästerna anlände. Perfekt! Här syns också muren vi byggt av sittpuffar kring granen. Perfekt för att hålla klåfingrig Hubbe borta från ömtåliga kulor och vassa barr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar