onsdag 9 april 2014

Hederlig Husmanskost

Jag är ett stort fan av så kallad husmanskost. Köttbullar, makaronilåda, lasagne och ugnslax hör till den återkommande middagsrepertoaren hos oss. Det senaste tillskottet till husmanskos i vårt hus är en riktig klassiker, nämligen kållåda. Gott, enkelt och billigt. Perfekt vardagsmat som räcker till flera dagar. Kållåda är också Hubbes absoluta favoritmat som han äter med enormt god aptit, och det gör han inte precis med all mat jag lagar så det känns förstås extra bra. Igår blev det kållåda med sockefri lingonsylt till middag. Inte helt lchf eftersom den innehåller både ris och lite sirap, men det struntade jag i denna gång!

Recept:
1dl grötris som kokas mjukt enligt paketets anvisningar
400g maletkött som steks med kryddor och en gul lök
ca. ett halvt huvud kål som skärs i små bitar och steks lätt mjukt efter att maletköttet är klart
5dl köttbuljong med en msk sirap i

Blanda allt ovan i en ugnsfast form. Skiva tunt tunt med lite smör på toppen och sätt in i 200gradig ugn för ca en timme. Ät med lingonsylt! Gott!
Husmanskost som bäst!
Hubbes favoritmiddag!

2 kommentarer:

  1. Hej jess, tack för receptet! Skall pröva nån dag.

    SvaraRadera