måndag 28 april 2014

Resevagnsdrömmar

En dryg månad kvar så åker vi på vår USA-resa. Och även om det gick rätt smidigt att resa med vår Cameleon så känner jag att det skulle vara bra med en resevagn. En som går lätt att vika ihop så den blir liten och fin och inte tar upp halva hotellrummet. En som man kan ha med i hyrbilen utan att måsta fundera hur den kommer rymmas... Drömmen är en Babyzen Yoyo. Vagnen som är så liten att man får ta med den som handbagage. Hur smidigt skulle det inte vara att ha en vagn direkt då man kliver av planet?! Minuset är då att man inte kan fylla vagnväskan med en massa stuff... Men eftersom vi ändå kommer vara borta så länge så kanske det ändå är onödigt att släpa med en massa mat och blöjor. Hubbe kommer måsta vänja sig vid Amerikanska produkter oberoende. En Bugaboo Bee skulle jag också kunna tänka mig. De är bara så tusans dyra. För jag vill förstås ha All-black varianten... McLarens resevagnar har jag också läst en massa gott om, men utseendet tilltalar mig inte riktigt. De är för klumpiga på nåt sätt. Men om jag skulle välja en traditionell paraplyvagn så skulle det nog bli en sån. Mountain Buggy har också kommit ut med en fin ny resevagn, Nano, som liksom yoyon blir jätteliten ihopvikt. De marknadsför den som handbagagemöjlig men när jag surfade runt lite och läste på så förstod jag att den inte är tillräckligt liten för att mäta de internationella måtten för handbagage och att den således inte går på alla flyg. Men positivt med den är att den är snygg och betydligt billigare än både Been och Yoyon! Ajaja, hörni så svårt det här är. Tips? Synpunkter? Åsikter? Vilken resevagn är bäst?!

Bee, Yoyo, Nano eller Mclaren?!

P.S. Om någon har en fin resevagn (gärna någon av de ovan) i bra skick till salu så kan man ta kontakt med mig per mail  på hannafinne(at)hotmail.com och föreslå en bra deal :)

8 kommentarer:

 1. Själv skulle jag tänka på en som är långvarig- nämligen en sån som även går sedan då Hubbe är ca. 3 och har syskon ;) och vill sätta sig en stund ;) mclaren vet jag är bra, men den har ju inte väll justerbara handtag? Du kort och mannen din mycket längre så :/ en som går i liggläge och man bra kan sova i. Kolla fb sidan jag nämnde och fråga där- dessa galna typer där äger typ 5-10 vagnar per man ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla ovan går i liggläge vad jag har förstått och jag tror nog att 15kg är ok maxgräns :) Hubbe är ju inte den tyngsta bebisen precis... Och kommer nog troligen inte vara det som treåring heller :) Fast om jag känner honom rätt kommer han nog inte vilja sitta i vagn då ;-) Dessutom drömmer jag ju om en Donkey också, haha! Tror jag skall efterlysa en i fb-gruppen. Kanske nån har en till salu...

   Radera
 2. Jag skulle nog välja Bee igen. Den enda (?) av dessa som går att vända barnet mot sig själv. Ryggstöd och sits går att justera så att de blir längre även för ett större barn. Och om man tänker på syskon i framtiden (?) så går den att använda med Cocoon direkt från nyfödd. Vi har också Bugaboos prampack till den och det har varit superbehändigt på resorna. Man behöver inte fundera hur vagnen kastas omkring på flygfälten. Hoppas ni hittar någon som passar er. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Been är nog fin :) Och då behöver man ju absolut prampacken till den om man skall resa. Om vi skulle få syskon i något skede så skulle jag nog absolut drömma om en Donkey, fast det skadar ju inte att man kan få en baby på Been också ;-) Det kan man faktiskt också på den nya modellen av Yoyon :)

   Radera
 3. Har du funderat på Quinny zap? I den nya modellen kan man fixa sittdelen också i liggläge. Plus men zapp e att barnet kan resa ansiktet mot mamma. Om jag inte sku välja zapp, så sku jag ta Bee. Men eftersom er nuvarande vagn inte heller är enorm sku jag ta en extra extra liten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den modeller är faktiskt också riktigt snygg! Men den är väl ganska stor!? Just eftersom vår Bugga redan i sig är så passa liten vill jag nog ha en riktigt liten resevagn!

   Radera
 4. Haha, jag har funderat på en resvagn och efter vår resa blev jag säker på att jag vill ha en lättare vagn också till vardags. Men hur mycket jag drömde om det visste jag inte förrän jag idag var och petade på Bee:n. Alltså den är så underbar, så underbar. Varför måste den kosta så mycket?

  Nanon hade sålt slut redan där var jag var, så den petade jag inte på. Men den blir också "handbagage" stor vilket säkert kan vara super praktisk. Eftersom jag behöver en lättare vagn för våra trappors skull så e det inte ett alternativ för mig. Annars så hade jag nog tagit en av den modellen. Nu tror jag att jag har snöat in mig på Bee:n. Så stadig och smidig! Men hue sånt pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Been är nog ljuvlig! Men det är inte så liten, även om den är lätt. Eftersom Camen redan blir så liten i sig själv så har jag nu bestämt mej för en av de minsta...

   Radera