måndag 16 april 2012

DIY Diapercake

På lördagen hade min fina vän Marika dop för sin son Elliot. I dopgåva gav jag och min syster en selfmade blöjkaka. Eftersom Marika och hennes sambo samtidigt passade på att överrasknings gifta sig så passade vi på att baka in en överrasknings bröllopsgåva i form av en flaska champagne i kakan. 

Det var faktisk förvånansvärt lätt och väldigt roligt att pyssla ihop kakan. För att göra en egen som dopgåva eller babyshowerpresent behöver du följande: blöjor (jag valde de i storlek 3), gummiband, en flaska champagne, cellofan, sidenband och små bebiprylar att baka in i kakan (t.ex. babyolja, tuttflaska, mjukis, talk etc). Du behöver också ett stadigt underlag. Jag klippte en rundel ur en pafflåda som jag hade hemma och den funkade perfekt!

Instruktioner för hur man gör en diapercake aka blöjkaka:
Du behöver: Bebigrejer att pryda kakan med. Gummiband. Champagne, Blöjor. Band. Paffrundel.
Gör så här: Snurra blöjorna till små rundlar och slå ett gummiband runt. Du behöver ca. 40 blöjor till en liknande kaka som jag gjort. Ställ Champagnen på paffrundeln. Trä ett gummiband runt flaskan. Stick in "blöjrundlor" runt om så det bildar en jämn ring. Slå ett lite större gummiband runt hela den ringen och trä in ett till lager med blöjrundlor. Du kan byta ut några av blöjorna mot attiraljer i samma storlek tex. tuttflaska eller talk. Bygg lager två enligt samma princip. Dvs trä först ett gummiband runt flaskan och stick sedan in blöjor. I det tredje lagret snurrade jag bara två öppna blöjor runt champagnetoppen och slog gummiband runt. Sen är det bara att snöra sidenband runt. Fäst med knappnålar. Pynta med mjukisdjur, napp och annat fint du hittat. Klä in hela kakan i cellofan. Tadaa!

4 kommentarer:

 1. Den va så super fin:) å vi fundera så länge hu den kam väga så myki;) tills vi hemma öppna den å hitta överraskningen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja lite tyngre än bara blöjor ;-) Och bra att också ni blev överraskade den dagen...

   Radera
 2. Hihi, vilken rolig present! Väldigt smart! :) Hoppas allt e bra med dig Hanna! Det verkar så enligt bloggen! Jag har förresten börjar blogga igen, men i ett annat format. Kolla in det om du vill vetja! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack, allt är bara bra med mig :) Kollade in din blogg och blev riktigt hungrig. Härliga recept och jättefina bilder!

   Radera