torsdag 12 april 2012

Skrytinlägg

Gissa vad jag har gjort?! Jo sprungit nästan fjorton kilometer i rätt så snabb takt, helt utan problem. Om jag håller samma takt som idag klarar jag mitt mål, dvs att komma under två timmar på Länsiväyläjuoksun, utan problem. Jess! Det känns så bra. Endorfinerna bara snurrar runt just nu. Som sällskap hade jag min personliga springguru Emma. Hon belönade mig med morotskaka efteråt. Alla kolhydrater man äter inom en timme efter lenk går direkt till musklerna, berättade hon. Perfekt säger jag. Tre springturer skall jag ännu springa innan loppet. En 8km nu på lördag och sen två kortare nästa vecka. Det skall nog gå vägen det här. 

Mitt tema för loppet. 

10 kommentarer:

 1. Tsemppiä! Låter roligt, imorgon skall jag också försöka. Men kanske nu inte 15 km, skall börja med två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är faktiskt roligt att springa. Och det roligaste är just att man gör framsteg så snabbt. Om du börjar med två idag så kan du helt säkert redan springa fem om en månad!

   Radera
 2. Hurra och tummarna upp! Jag ska springa imorgon (21 km, för första gången nånsin) och det kommer att gå jättebra, har jag bestämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Duktiga du. Håller tummarna för att det går superbt, vilket det säkert går :)

   Radera
 3. Lycka till!!! Super fint! stämmer de faktiskt med kolhydrater och träning o gäller de all sorts hård träning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nja, alltså jo det stämmer väl på det sättet att när man tränar hårt så går ens muskler sönder och för att byggas upp behöver de protein och för att återhämta sig så behövs det kolhdrater. Men man kan väl nog ändå inte äta hur mycket kolhydrater som helst.... Men lite är bara bra för musklerna, förstod jag :) Och viktigt att just inom en timme, äter man senare än det så har det inte alls den effekten utan dår sätter det sig bara som vanligt!

   Radera
  2. Jo exakt, du förstod det nog rätt Hanna. När man tränar, å speciellt om man tränar länge, tex springer långt, förbrukar man kolhydrater som finns lagrade i musklerna (glykogen) och bryter ned proteinet i musklerna. Så man skall äta både och efteråt, för att bygga upp kroppen.

   Radera
  3. oj, de kom nåt konstigt "Livet som jag ser det" då jag skulle publicera via mitt google konto... :)

   Radera