tisdag 10 juni 2014

Resplanerna

Kanske ni vill höra lite mer om våra resplaner!? Och inte bara om allt jag stressar över, heh. Nästa onsdag boardar vi alltså planet som tar oss till Miami. Där blir det sedan några lata dagar på South Beach. Våra fina vänner som för tillfället är USA-bor flyger och ner till Miami för att fira Midsommar med oss där. Det kommer bli perfekt. Vi har bokat trevligt boutique-hotell med superbt läge. Jag tänker mig chilliga beach dagar, vinluncher och kanske lite lenkkin på stranden med Nordplätten. 

När vännerna åker tillbaka norrut för att återvända till sina jobb, så åker vi söderut till Key West för ett par dagar. Jag har förstått att redan vägen ner är helt fantastisk. Höga broar och massvis med öar. Från Key West kan vi sedan typ kasta sten till Cuba. Där skall vi bo på super barnvänligt hotell vid beachen, med plaskpol och balkong där vi kan hänga när Hubbe somnat. 

Därefter blir det dags för den floridanska väskkusten. Vi skall ha Fort Meyers som baspunkt, men kommer ha hyrbilen hela tiden, så dagsutflykter till Captiva och Sanibel Islands kommer vi garanterat göra. Jag har läst om kritvita stränder med så fin sand att den knarrar under fötterna, delfiner som hoppar vid turkost strandhav och snäckor som Hubbe kommer älska att plocka. Det kommer bli underbart!

När vi fått nog av stränder och sand så styr vi kosan mot Orlando. Det Amerikanska Paradiset då det kommer till nöjesfält och underhållning för barnfamiljer. Vi har tänkt att Hubbe nog ännu är lite liten för Disney World. Men Sea World tänkte vi kanske ge en chans?! Eller så chillar vi bara vid någon av vårt hotells fem pooler. Det skulle visst finnas något Rymd-ställe som Maken också funderar på om det är värt ett besök. 

Efter Orlando så blir det dags för Road Trip med destination Washington. Var vi stannar och hur länge vi kommer ta på oss att köra upp är ännu oklart. Vi tar det på touch, stämning och fiilis, kör man i ett sträck tar det nästan 13 timmar. Senast Fourt of July skall vi dock vara framme i huvudstaden och fira nationaldag med samma vänner som vi firar midsommaren med. De bor alltså i Washington nu. När de inte orkar med oss i sin lägenhet mer, så flyger vi tillbaka ner till Miami igen och är sedan den resterande veckan i Ft. Lauderdale. Nu tänker jag mej mer chilligt program. Kanske lite Outlet-shopping, strandhäng, djurparker och familjemys. 

Nåh, är ni avundsjuka?! Jag skulle nog vara lite avundsjuk på mig själv om inte det skulle vara just min fina familj som skall få åka på denna drömresa. Om någon förresten varit på någon av ställena vi tänker besöka, så tipsa mer än gärna om var man skall äta, göra, shoppa eller annars bara inte får missa!
Key West, Florida Karta och Miami Beach! Jag kan knappt vänta.... 

16 kommentarer:

 1. Jo! Jag är grön av avund. Helt härligt att ni får fara på en sådan resa. Som jag nämnt tidigare älskar jag USA :) Då kommer ni att köra genom Virginia, där jag bodde i ett år för länge sedan. Speciella tips kommer jag inte på just nu, allt är bra. Ät mycket skräpmat, så det kommer ur öronen på er. Det måste man göra när man är där. hehe. Hoppas du har möjlighet att uppdatera bloggen under resan, så att min USA-feber blir ännu värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas absolut att det skall funka att blogga lite grann därifrån i alla fall :)

   Radera
 2. AH JAG ÄR SÅ AVIS! Denna resa ligger så på min bucket list. Men som tur har vi vår bröllopsresa att se fram emot, annars skulle jag nog smälta till en hög av avundsjuka. Speciellt alla era beachdestinationer låter fantastiska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni hinner ju ännu! Och Italien är också såååå härligt. Jag älskade det, maten, människorna, stilen, allt.

   Radera
 3. Har du alls tänkt på detta? http://svenska.yle.fi/artikel/2014/06/10/bjud-inte-inbrottstjuven
  Jag har funderat många gånger att hur vågar du berätta så på förhand om att ni kommer att vara på resa. Samma gäller för övrigt många andra bloggare också. Jag sku aldrig skylta med en sån sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm. Det är ju inte som att jag skriver var vi bor?! Och klart vi tänker på detta. Som tur vi har snälla grannar, syskon etc som kan sköta om vår trädgård, vattna blommor etc.

   Radera
  2. Det är bra att ni har dem så tittar till ert hem medan ni är borta. Nej, du skriver inte var ni bor, men åtminstone har jag blivit kontaktad av helt främmande människor, som fått reda på vår adress bara genom att veta vad vi heter.

   Radera
  3. Oss borde man nog inte hitta adressen till även om man vet våra namn. Men man kan förstås aldrig vara helt säker! Jag tror nog inte att tjuvarna på riktigt kollar facebook/bloggar etc för att kolla om folk är bortresta. De slår nog till där de gör det oberoende om man "skyltar" med det eller inte... Det är nog betydligt viktigare att hemmet inte ser övergivet ut tror jag.

   Radera
 4. Rymdstället NASA var faktiskt värt besöket, ett antal år tillbaka i tiden! Vet inte hur baby vänligt det är men högst troligen fungerar det också prima ängång det är ett familje besöks ställe :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flygplan är i alla fall stor hit hos Hubbe just nu, så månne inte rymdfarkoster också går hem :) Om inte annat så är i alla fall Pappa Diplomingenjör nöjd!

   Radera
 5. Air and space museum i DC är världens mest besökta museum, alla smithsonians museer är underbara, för er är ju zoot säkert värt ett besök, jag som normalt inte gillar zoon tyckte det var fint. Och gratis! Smithsonianmusérna är alla gratis men de har farligt underbara museibutiker, med fina smycken, jätte farligt! Åh. Inte alls avundsjuk, nej nej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte på helt samma två sevärdheter. Air and space museet blir jag bara lite överväldigad av efter en stund medan Matte är i paradiset och skulle kunna vara där hela dan... Så kan gissa att Eric och Oliver kommer att gilla! :)

   Radera
 6. ÅÅh Hanna du vet int hur vi väntar på er redan! <3 Och joo, nog skall vi väl ta ett och annat pass. Det finns inget bättre än tidiga springturer längs stranden. Vi har gym i huset här sen, så det kommer du nog int heller undan tror jag :) Men joo välkomna till värmen! Och här finns massa annan god mat än skräpmat, så trevliga vinluncher skall vi abslout syssla med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wihuu! Wihuu! Vi längtar vi med <3

   Radera
 7. Åh låter helt toppen!! Jag som är lite anti- USA och inte alls har haft någon lust att resa dit ändrade nu mig lite... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänta bara tills det kommer äkta reseberättelser. Du kommer vilja boka första bästa biljett över Atlanten direkt :)

   Radera