tisdag 18 november 2014

Mera vardagsmat

Jaja, dagisbobborna vill inte ge med sej denna höst. Så idag har både Hubbe och jag varit hemma och snörvlat och snorat. Typiskt, men inte mycket man kan göra. Vi har bara tagit det lugnt. Läst typ alla barnböcker vi har hemma och myst i soffan. Till middag kockade vi sedan en riktig bota-flunsa-wok full med ingefära, chili och grönsaker med vitaminer. Woken hör förresten till vår perus-vardagsmat repertoar och har gjort det redan några år. Alla gillar och det är lätt och gott. Själv tycker jag alltid det är ursvårt att komma på nya vardagsrätter, kanske ni andra har samma problem?! Här kommer då ett tips till.
Dagens middagsingredienser. Färggrant botar garanterat flunsa eller hur?!
Vardagswok med höna och grönsaker

1 lök
2 vitlöksklyftor
1 lite chili, skrapa bort fröna
en bit hackad färsk ingefära
1 pkt naturell höna
2 morötter
några kvistar broccoli
1 burk kokosmjölk
1 msk fisksås eller soya

ris eller nudlar att äta till

Stek lök, vitlök, chili och ingefära mjukt i olja. Tillsätt hönan.Stek tills den fått lite färg. Släng med morötterna och broccolin som du skurit fint. Häll på en burk kokosmjölk och fisksås. Låt puttra tills morötterna är mjuka och hönan genomstekt, typ 5 minuter eller så. Ät med ris eller nudlar! Nami.

Passligt med sting, sälta och smak. Mycket gott!
Hubbe gillade också. Han var så hungrig att han struntade i skeden och åt med fingrarna...

8 kommentarer:

  1. Vi har helt samma problem här hemma. Anser mig själv vara en riktigt ok kock men väldigt dålig på att prova på nya rätter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske det är så för alla! Tur finns det massor med inspirerande matbloggar på nätet :) Bara man sku ha tid att surfa runt på sådana då alltså... haha

      Radera
  2. Tack för tipset! Detta blev vår middag idag. Fast jag lade till palsternacka och lite sweet chili sås för lite extra smak. Detta recept kommer helt klart komma med i mitt mathäfte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va bra! Palsternacka skall jag testa nästa gång. Maken brukar hälla över sweet cili sås på portionen också, men jag är inte så förtjust. Och smart med mathäfte, det tror jag att jag skall börja med så man minns vad man lagar och gillar!

      Radera
  3. Ser helt super gott ut! Äter Hubbe också chili? Han tycker inte det ät starkt? :) Haha, min son skulle inte äta broccoli och morot i sin mat, men han älskar sin lillasysters pyre' mat som alltså är bla dessa grönsaker. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jepp Hubbe äter också chili. Tar man bort fröna blir det inte alls så starkt, bara så man just känner det. Broccoli är inte heller Hubbes favorit, men morot går nog ner. Faast när man har det så här i en gryta så händer det att han äter de i misstag ;-)

      Radera
  4. Tack för inspirationen! Vår middag idag. Jag hade ingen kokosmjölk hemma, blev nån vegetarisk "grädde" istället och lämnade bort soya/fisksås och nu kan Aron också få smaka :) De två äldre gillade, även om broccolin blev på tallriken. Tillsatte majs och paprika också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va bra att man kan inspirera, och tack tillbaks för variationsinspisen :) Broccolin brukar mest bli på tallriken hos oss också ;-)

      Radera