måndag 17 november 2014

Pizzamåndag

Jag har varit hemma idag med Hubbe. På fredag har vi nämligen HR-dag på jobbet som jag inte vill missa, så vi har bytt dagarna denna vecka. Hemma måndag, men jobb/dagis på fredag istället. Tur att båda jobb och dagis är flexibla! Vi har inte gjort något speciellt. Promenerade till närköpcentret i förmiddags och gick till butiken samt inhandlade de första julklapparna! På eftermiddagen kände jag mig, för omväxlingsskull lite huslig så Hubbe och jag bakade pizza till middag. Senast vi gjorde det så åt han hur mycket som helst. Nu smakade det inte lika bra, men jag misstänker att det är den sega flunssan han lider av som spökar och inte att det var något fel på pizzan. Eftersom jag aldrig kommer ihåg vad för recept jag använder mig av så skriver jag nu ner det här på bloggen. Mycket bra pizzabotten i mitt tycke, så använd gärna om ni har lust.

För tre runda pizzor:
1,75 dl lite varmare än fingervarmt vatten
½ påse torrjäst
1 msk socker
1 msk olivolja
5 dl vetemjöl

Knåda degen då länge du orkar! Helst minst 10 minuter. Låt degen jäsa i en timme. 

På våra pizzor idag satte jag hemlagad tomatsås, prosciutto, mozzarella och och riven ost. Grädda i 220-225 grader 5-10 minuter. Nami!
Min köksassisten hjälpte givetvis till. Han fick också testa sin nya kavel som jag köpte på Ikea. Den funkade fint!
Rucola på toppen ger extra smak! Riktigt god måndagsmiddag i mitt tycke. 

2 kommentarer:

  1. Mums så de ser gott ut. Har du hemligt tomatsåsrecept eller delar du med dej? :) Skulle gärna göra själv en god tomatsås!

    SvaraRadera
  2. Nej inget hemligt recept :) Jag brukar göra lite enligt känsla. Igår blev det Muttis örtsmakande krossade tomater, en lök och några hackade vitlöksklyftor, lite tomatpuré och blandade kryddor enligt fiilis. Pizzatomatsås brukar bli bäst med passerade tomater, men de hade vi inte hemma så krossen fick duga! Den blev aningen tjock men god i smaken. Stek bara lök och vitlök i lite olivolja och häll i tomatkonserverna. Krydda och låt puttra typ 15 minuter. Thats it!

    SvaraRadera