söndag 7 december 2014

Lucka 6

Sorry sorry! Lucka 6 kommer nu en dag för sent. Jag hade nog förberett inlägget och allt, eftersom vi skulle bort, men så glömde jag visst ladda upp bilderna! Och utan bilder blir det ju inte något pysselinlägg. Så självständighetsdagspysslet får nu pysslas en dag för sent. Men men, bättre sent än aldrig!

 Dagens lucka är en rosett som är riktigt enkel att sy. Man kan sedan använda rosetten exempelvis som fluga för småkillar (Hubbe får nog ha denna på julafton!) eller sätta fast den i ett spänne och fixa en julrosett för håret. Båda funkar lika fint!

Det som behövs är en bit tyg och lite stryklimpapper, plus lite gummiband för en fluga eller en hårklips för en hårrosett. Klipp ut två rektanglar, ca. 20cmX7cm och sedan en liten bit, typ 7cmX7cm. Sy sömmar längs med långsidorna, som på bilden. Den lilla biten viks dubbel och sys i ena kanten. Sätt stryklimpapper på den större biten och ta bort skyddspappret. Vik båda så att sömmarna kommer inåt. Stryk på lappen. Vik in de båda kortändorna och sy en söm. Vik så att sömmen är inåt och på mitten bak. Vik också den lilla biten och sy fast de båda kortändorna, så det blir en liten ring. Trä på ringen på din stora bit. Låt den stanna på mitten. Forma och vik så att du har en rosett. Limma fast på en hårklämma eller trä in en länk med gummiband. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar