fredag 19 december 2014

Saker jag inte förstår mig på

En del grejer kan jag bara inte förstå mig på. Jag ser liksom inte varför folk sysslar med det överhuvudtaget.... Men men, alla är vi olika och det finns väl något bra i det. Saker som jag inte förstår mig på just nu är bland annat:

Att sova på bussen. Jag menar, hur effektivt kan det vara?! Inte kan man ju ändå somna på riktigt för då missar man ju sin hållplats. Och inte gör det nu en piggare heller... Och om det är så att folk bara sitter med ögonen fast så förstår jag inte det heller. Typ 20% av passagerarna på bussen i morse satt och "sov". Nä, jag fattar inte!

Att sminka sig på metron. Alltså varför?! Detta har nu hänt flera morgnarunder hösten. Har man faktiskt så bråttom att man inte hinner sminka sej hemma? Dessutom skumpar det ju en massa så marcaran hamnar helt fel (hände en tjej, hon hade inte ens någon spegel utan använde bara fönstret... jag påpekade dock åt henne att hon hade mascara under ögat, hon såg inte ens tacksam ut utan blängde typ bara på mig!)

Folk som inte använder reflex!! Jag blir helt galen. Fattar inte folk att de inte syns alls? Själv har jag dubbla reflexremmar på armarna och är typ helt hysse med reflexerna. Jag vet ju själv hur det är när man sitter bakom ratten, man ser inte de mörka fotgängarna på vår väg alls! 


7 kommentarer:

 1. De två andra kan jag förstå (och den där reflexgrejen speciellt!) men att sova på bussen är underbart och effektivt. Jag somnar ofta (eller inte numera med vagn men ofta tidigare under skol- och jobbresorna) och det måste nog finns nånslags inre grej som säger till när man ska vakna för det är endast en gång jag åkt förbi hållplatsen och då var jag ung och berusad. Det är nästan så jag börjar sakna jobbresorna, så skönt är det att stänga ögonen i bussen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahha, somna med vagnen skulle nog vara en syn ;-) Kanske det bara är jag som inte kan sova på bussen då, men inte kan jag sova på dagen annars heller när andra kan det så...

   Radera
 2. Ha,ha morgen menneske Hanna;) det er hårt for oss b-mennesker på morgenen vet du;)
  De som som sminker seg på bussen er vell typ 14 år kanskje. Huff, jeg var nok en av de som også gjorde sån. Tom. Nagel lack altså. Det ville jag nog aldrig ha gjort nu. Det som kanskje er ennu värre er de som sminker seg når de kjörer bil, det er jo direkte farlig, ialle fall lite riskigt.
  Refleks er viktig, det kan man vell bli ennu dyktigare på;)
  Kram Madde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men de som har sminkat sig på metron har inte varit tonåringar! Det är just det som är så konstigt. Damen förra veckan var säkert över 40!! Sminkar sej faktiskt folk när de kör bil?! Hoppas inte. Men du har säkert rätt med morgonmänniska och sova på bussen ;-)

   Radera
 3. Hahaha! Om jag orkar sminka på vardagar, så händer det aldrig hemma utan alltid på bussen/spårvagnen. Har gjort det ända sedan jag studerade på arcada och hade 45-55 minuter att döda på bussen varje morgon. Varför vakna tidigare för att göra det hemma, när man ändå måste sitta på bussen så länge? Jag har blivit mästare på att sminka mig på bussen, men det kräver nog en spegel eller telefonkamera i nödfall. Jag skulle säkert klara av att sminka mig medan jag rider på en kamel :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Nå då fick jag mej väl en förklaring på vem som sysslar med det här då :) Men det tar ju bara typ 1-2 minuter att sminka sig?! Det är ju nog inte så mycket förlorad sömn i mitt tycke...

   Radera
 4. Det där med att sova på bussen är inte alltid avsiktligt, kan jag lova! Jag somnade som en STEN varje morgon då jag skulle till skolan. Alltså gick inte att kämpa emot. På hemvägen också, fast då åkte jag ibland en hållplats för långt... Sover som en baby i bilar, bussar, tåg osv... Misstänker att mina föräldrar kört omkring för att få mig att somna som liten, haha!

  SvaraRadera