lördag 29 januari 2011

Mumsig thaicurry

Åh, thaicurryn blev super god! Nästan på samma nivå som i Thailand. Detta kommer bli en ny favvorätt i vårt hushåll. Enkelt och gott, just bra. Vill du veta hur man gör?

 Choppa lök, vitlök, chili, squash, morötter och paprika i lämpliga bitar. Riv en bit ingefära. Fräs lök, chili och ingefära i lite olja. Sätt i höna och morot. Häll på kokosmjölk, sätt i några matskedar fiskfond och grön currypasta. Låt puttra i typ tie minuter. Släng i paprikan och squashen. Koka nån minut till. Pressa lite lime på och dekorera med koriander (tyvärr hade jag ingen koriander för den var slut i butiken). Servera med ris. Voilà! Mycket gott. Jag lovar!

P.S. Ett litet tips, klia dig inte i ögonen efter att du skurit chili. Det hjälper inte ens fast du tvättat händerna. Jag gjorde inte misstaget idag men har gjort det tidigare och det känns inte särskilt skönt kan jag berätta...

1 kommentar:

  1. Ser jättegott ut och älskar asiatisk mat så det receptet ska prövas också i detta hushåll! =)

    SvaraRadera