torsdag 4 augusti 2011

LCHF-så här långt

Jag är nu inne på min 8:nde LCHF-vecka. Det skulle ju bara bli tre veckor som test hade jag tänkt, men sen gick det så bra och jag har mått super så jag fortsatte. Och tänker nog fortsätta en stund till. Då jag nått min målvikt (ännu tre kilon bort) tänker jag tillåta mig äta kolhydrater ibland. Om man blir bjuden på middag, om det är kalas, lite sushi och så. Men i det stora hela tänker jag nog fortsätta så här. Jag saknar inte bröd, pasta, ris eller potatis det minsta. Mitt sötsug som oftast kommit efter maten eller om eftermiddagarna är helt borta, det försvann under tredje veckan! Så skönt. Hittills visar vågen -5,5kg så jag är riktigt nöjd.

Det enda jag lite kan sakna är att baka; bullar, bröd och kakor. Nu har jag dock skaffat lite lågkolhydratprodukter så snart blir det nog lite testbak. Kanske ren på veckoslutet om jag hinner!

Bildkälla: google


En vanlig dag äter jag ungefär så här:
Morgonmål-turkisk yoghurt med någå bär och lite egen frö-nöt-kokos-blandning på samt en stor mugg te
Lunch-en sallad från Prismas salladsbar med höna, räkor, lax, mozzarella, grynost, gurka och sånt, lite olika varje dag. (Idag blev det höna, räkor, mozzarella, feta, gurka och salladsblad)
Mellanmål om jag blir hungrig på eftermiddagen-några nötter och te
Middag-höna, lax, grisfilé eller annat kött med sallad, blomkål, smörslungad spenat, lax, avokado, tomat-mozzarellasallad, broccoli, kokta ägg eller vitlöksstekt zuccini och sen gräddsås eller gräddfil till, kanske en bit ost, brie eller mögelost också.


7 kommentarer:

 1. Så duktigt! Jag har aldrig orkat hålla på mer än max två dagar... Men efter senaste bebis så har jag inte behövt - barn hemma är bästa bantningskuren då man inte hinner äta...

  SvaraRadera
 2. Tack Tack! Det har faktiskt gått förvånansvärt lätt. Jag är sjölv riktigt förvånad att jag lyckats "hålla mig".

  SvaraRadera
 3. Wow, så fint, de måste jag prova på sen senare.

  Har ni fått packat en del lådor? :-)

  SvaraRadera
 4. Kati-Tack :) Jag rekommenderar verkligen!

  Noupp, inge packat ännu. Det är ju ännu nästan tre veckor till flyt och vi har inte så mycket grejer. Tänkte nog börja sortera och fixa på vinden nu på veckoslutet men börjar packa ordentligt först om två veckor!

  SvaraRadera
 5. ja det tar ju sin lilla tid att gå å rota. Har själv legat på latsidan i sommar men nu när jag haft semester har det blivit många fina fynd! :)
  /elin

  SvaraRadera
 6. Wow, jag tänkte starta på måndag men brukar inte hålla ut särskilt länge..

  SvaraRadera
 7. AnnaK-Men det här är en så bra diet på det sättet. Man får äta. Mycket och gott! Och ändå rasar kilona. I synnerhet i början. Sockersuget försvinner och jag har verkligen hållits motiverad. Det brukar jag aldrig när det kommer till dieter. Lycka till!

  SvaraRadera