Både jag och Maken känner att det blivit lite för mycket av det goda i december. Så nu i januari skall vi försöka äta betydligt hälsosammare. Bort med grädden, smöret och chokladen. In med grönsakerna, mera lätt och mindre fett. Den första hälsosammare middagen såg ut så här:
Halva tallriken grönsaker är en bra regel tycker jag! |
Maletköttbiffar med fetaost och vitlök, gräddfilssås, batat i ugn och avokado. Mycket gott och lättlagat. Hälsojanuari börjar bra i alla fall.
Tipsa gärna om ni har idéer på hälsosamma och goda middagar!
Min favorit(smal)mat all time är purésoppa med grynost. Man kan ju göra den på helt vad som helst. Den nyaste favoriten har innehållit batat, morot, lite potatis, creme fraiche/grädde, chili och koriander. Men man kan ju laga purésoppa på vad som helst. :) Gott nytt år!
SvaraRaderaBra idé! Purésoppa skall jag definitivt laga någon dag :) Och bra tips att toppa med grynost så får man i sig lite proteiner på samma gång.
RaderaOj, nam det ser gott ut. Ha också fundera på att borde börja äta hälsosammare. :) Va allt ha du satt i gräddfils såsen?Och ha du haft bataten ba i ungen me typ olja, salt och peppar eller? och hu länge ska bataten va i ugnen??
SvaraRaderaKram
I gräddfilssåsen satte jag lite vitlök, franska örtkryddor, peppar och persillade. Bataten var i ugnen ca. 40 minuter på 200 grader, emn en halv timme skulle säkert ha räckt tror jag. Jag ringlade lite olivolja över och strödde på lite flingsalt.
Radera